Több ezer embernek segítettek

Hét hónapos projektet zár a Gyulafehérvári Caritas

Hatvanhat Hargita megyei településen keresték fel otthonaikban a betegeket és a rászoruló időseket a Caritas munkatársai Fotó: caritas
140

A Gyulafehérvári Caritas otthoni gondozói programjához Hargita Megye Tanácsa idén 425 000 lejjel járult hozzá. A támogatási szerződést május elején írták alá a Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatósággal. A hét hónapos projekt keretében 66 Hargita megyei településre jutottak el a Caritas szolgáltatásai.

Hatvanhat Hargita megyei településen keresték fel otthonaikban a betegeket és a rászoruló időseket a Caritas munkatársai Fotó: Caritas

A Gyulafehérvári Caritas otthoni gondozói programját 425 000 lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa. A Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság projektjének köszönhetően 66 Hargita megyei településre jutottak el a Caritas szolgáltatásai.
– Az elmúlt közel hét hónapban 107 munkatársunk 3463 idős és beteg személy otthonába látogatott. Az itt nyújtott szolgáltatások 13,81%-át fedezte a megyei tanácstól kapott támogatás, összesen 3 076 340 lejbe került az otthoni gondozói programunk – számolt be Gegő Imre közkapcsolati felelős.
A szeretetszolgálat tevékenységéből adódóan szoros köteléket ápol a helyi önkormányzatokkal, kórházakkal, családorvosokkal, plébániákkal, és mindazokkal, akik idős, beteg embereken segítenek. Har­gita megye területén hét ápolási csapatba szerveződve végzik az ellátási munkát. Alcsíkon, Fel­csí­kon, Gyergyó­szent­mik­ló­son, Ma­roshévízen, Szé­kely­ud­var­helyen, Szé­kely­keresztúron és Pa­raj­don működik csoportjuk.
Az otthoni gondozói program mellett Hargita Megye Tanácsa a Csíkszeredában működő mozgáskompetencia központot is támogatta 1200 lejjel. Ebben a nappali központban az idősek a kinaesthetics alapelveit megismerve saját mozgáskompetenciájukat fejleszthetik.
A Székelypálfalán, Hágótőn, Récefalán, Güdücön és Far­kas­pallón működő falugondnoki szolgálat sem maradt ki az említett tevékenységekből. A megyei tanács 35 500 lejjel járult hozzá a program sikeréhez.
– Egyedül képtelenek lennénk erre a munkára, ezért célunk, hogy közösségeink felelősségérzetét fejlesszük, a hozzátartozók, szomszédok és önkéntesek segítőkészségét támogassuk, és bevonjuk a karitatív tevékenységekbe – jelentette ki a Caritas közkapcsolati felelőse.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.