Terv készül az Ifjúsági park felújítására

Az Élő Erdély Egyesület javaslatát és a lakosság igényeit is figyelembe véve idén tervet készíttet a csíkszeredai önkormányzat az Ifjúsági park felújítására. Az említett zöldterület rendezése már a hivatal 2016-os beruházási listáján is szerepelt, várhatóan 2018-ban a konkrét munkálatok is elkezdődhetnek.

A lakosság részéről többféle észrevétel és igény megfogalmazódott az Ifjúsági park felújításával kapcsolatosan, közben az Élő Erdély Egyesület is egy komoly és megfontolandó javaslatot tett, ezeket összesítve idén meghirdetjük a zöldövezet felújításának a tervezését – nyilatkozta lapunknak Szőke Domokos alpolgármester.
A csíkszeredai önkormányzat beruházási listáján tehát egyelőre a tervezés költségét fogadták el a képviselők, ennek részleteiről Bíró Hanna tanácsos tájékoztatott.
– Az egyesület elképzelése az, hogy a parkban Erdély különböző tájegységeit jelenítsük meg, hogy érthetőbb legyen, példát is mondok: a Csíki-medencét például egy nyári sípálya, Székelyudvarhely környékét egy, akár növényekből kirakott székelykapu-forma, míg a Mezőség hangulatát a homokozó környékén díszfüvekkel kialakított alakzat jelképezné – részletezte Bíró Hanna.
Az önkormányzati képviselő szerint a nyári sípályát műfűre helyezett műanyag rácsokból építenék meg, és a kicsik már tavasztól kezdve itt sajátíthatnák el a sízés alapjait. A park egy másik részét pedig úgy rendeznék, hogy télen szánkózásra is alkalmas felület legyen.
– A tinédzserekre is gondoltunk, számukra egy kültéri amfiteátrumot, a felnőttek és idősebb korosztály számára pedig ülőalkalmatosságokat tervezünk – tette hozzá.
Bíró Hanna tájépítész szerint a látványterv elkészülése után már bővebb tájékoztatást is tud adni a park új külalakjáról és hangulatáról.

Pál Bíborka