Terepszemlét tartottak a jégpályánál

12

A gyergyószentmiklósi műjégpálya újrafedését tervezik Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Terepszemlét is tartottak a minap, hogy a részletekről egyeztessenek a helyi és megyei vezetők.

A jégpálya újrafedése érdekében tartottak terepszemlét

A megyei tanács több mint négy évvel ezelőtt Gyergyószentmiklóson tartott tanácsülésén döntött úgy, hogy támogatja a műjégpálya palánkjának és hűtőrendszerének felújítását, tavaly novemberben pedig szintén egy ülés keretében határoztak arról, hogy támogatják a gyergyói térség főbb fejlesztéseit, köztük a műjégpálya tetőszerkeze­tének javítását is. Ennek érdekében már megtették az első lépéseket is. A beruházásról Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba, Bende Sándor parlamenti képviselő, Barabás Csaba kabinetvezető, Szabó Barna megyemenedzser, Péli Levente vezérigazgató terepszemle során egyeztetett Nagy Zoltán polgármesterrel és a Progym jégkorongcsapatának vezetőivel.
– Egy évvel korábban kérte Bende Sándor parlamenti képviselő, az RMDSZ területi szervezetének elnöke a megyei tanács újabb felelősségvállalását a jégpálya felújításának folytatásához, a neki tett ígéretet az ősszel megerősítettük, a költségvetésből pénzt különítettünk el, de 250 000 lejből nem lehet a újrafödni, ennél sokkal több pénzre van szükség, ezért is volt fölösleges összeget foglalni a költségvetésbe a szükséges dokumentáció nélkül. Ellenben van félretett tartalék erre a célra. A felújítás folytatásához szükséges dokumentáció március 14-én érkezett meg, azóta a megyei tanács hivatalosan és komolyan foglalkozik az üggyel – mondta el a megyei tanács elnöke. A következő munkamegbeszélést ma tartják a megyeházán, a tanácskozáson a műszaki és vagyongazdálkodási vezérigazgatóságok szakemberei, a megyei tanács képviselői és a polgármester vesz rész. Borboly megjegyezte, a megyei tanács tartja a szavát, viszont a fölösleges hangulatkeltés késleltetni fogja a munkálatokat. Elmondta azt is, meg kell találják a törvényes módját a munka folytatásának, első lépés a már megkezdett beruházás befejezése kell legyen, e nélkül pedig nem lehet újat indítani. Ezenkívül az a javaslat született, hogy válasszák szét a munkálatokat sürgősség alapján, elsőként a tetőcserével foglalkozzanak, majd a tribün felújítása és egyéb bővítések következhetnek. A megbeszélt lépésekkel a városvezető és a Progym vezetősége is egyetértett.
A jégpálya tetőszerkezetének javítása annál is inkább sürgető, mivel február elején nemrég egy biztonsági kamera zárlata miatt, meggyúlt egy részen a tetőzet, mintegy 10 négyzetméternyi részen károsodott. Az esetet követő napokban ideiglenesen helyreállították a tetőt, viszont a felújítás halaszthatatlan.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.