Tanovichii volt a leggyorsabb

Remekül kezdődött a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye a Tusnad Drag Cycling Team számára: a prológot a csíkszeredai csapat moldáv légiósa, Nicolae Tanovichii nyerte. Tizenöt csapat és nyolcvanhárom sportoló indult a viadalon.

A Tusnad Drag Cycling Team a csapatbemutatón

A lehető legjobban kezdte el a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét a Tusnad Drag Cycling Team: a csapat frissen igazolt moldáv légiósa, Nicolae Tanovichii nyerte a tegnap esti, Sepsiszentgyörgy utcáin tartott prológot. A versenyen tizenöt csapat és összesen nyolcvanhárom versenyző állt rajthoz. A szervezők szerint ugyan nem népes a mezőny, ám a nevezéseket tekintve elég erősnek bizonyulnak az idei viadalon részt vevő gárdák. Az osztrák Hronkow Advarics, a WSA Greenlife, az ukrán ISD Jorbi és természetesen a hazainak számító Tusnad Drag Cycling Team az egyéni és csapatgyőzelemre hajt. Ám a főleg fiatalokból álló magyar klubcsapatok is okozhatnak meglepetéseket.
A kovásznai megyeszékhelyen tartott hivatalos csapatbemutatón a verseny menedzsere, Ráduly Róbert Kálmán azt mondta, jó ötletnek bizonyult Háromszékre hozni a verseny rajtját, a prológot. – Székelyföld szép, ezt a szépséget és a térség sajátosságát akarjuk a világnak megmutatni, éppen ezért idén Sepsiszentgyörgyön tartottuk a prológot. A város remek házigazdának bizonyult, örültünk annak, hogy Kovászna megyét választottuk a viadal nyitónapján – mondta a megnyitón Csíkszereda polgármestere.
A hivatalos csapatbemutatót a prológ követte, amely során a versenyzők a Sepsiszentgyörgy ut­cáin kialakított pályán köröztek. A leggyorsabban a TDCT-s Tanovichii tudta le az 5,3 kilométeres pályát, őt egykori csapattársa, a jelenleg a Steauát erősítő Daniel Crista követte, harmadikként pedig a 2011-es Székelyföld Kerékpáros Körverseny győztese, Florian Bissinger (WSA Greenlife) zárt.

Nicolae Tanovichii és Crista Daniel a befutót követően Fotók: Szűcs István

Ma a Kastélyetapra kerül sor, az első szakasz során Kovásznáról indul a mezőny 11 órakor, majd Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy és Barót érintésével Székely­udvarhelyre tekernek a kerékpárosok, a várható érkezés délután fél háromra tehető a Küküllő parti városban a Kossuth Lajos utcában.
A verseny prológját az M4 Sport élőben közvetítette, a magyarországi sportcsatornának ma Székelyudvarhelyről lesz élő bejelentkezése az érkezésről, ugyanakkor az Erdély TV mindennap 22 órától felvételről közvetíti az előző napi szakasz összefoglalóját.

Kopacz Gyula