Túl az idei első edzőképzésen

33

Közel harminc edző részvételével tartotta meg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván az idény első edzőképző szemináriumát. Az egynapos képzésen a trénerek ezúttal négy tematikában hallgathattak előadást.

Csíkkarcfalván szemináriumon vettek részt a jégkorongedzők Fotó: Horvát Tamás / szja.ro

Az új idény első edzőkép­zésén vannak túl a Szé­kely­földi Jégkorong Aka­démia (SZJA) trénerei, akik közel harmincan jelentek meg Csík­karc­falván. Az egynapos szeminárium az összes alközpont edzőjének szólt ezúttal, akik négy tematikában hallgathattak előadásokat.
A sort a SZJA technikai igazgatója nyitotta meg, aki az idény egyik legnagyobb újdonságaként ható hosszú távú sportolófejlesztési programról (LTAD) tartott egy bevezető előadást. Amint azt az augusztus végi sajtótájékoztatón is kiemelte Del Pedrick, ebben az évben nagy hangsúlyt fognak fektetni a Kanadában élő magyar származású Balyi István által kidolgozott komplex elméletre. Ezúttal a technikai igazgató egy bevezető előadást tartott, majd az edzők Magyarországra fognak járni, ahol az elmélet kidolgozójának előadásain fognak részt venni.
A második előadást Szőcs Barna tartotta, amelyben különböző számítógépes programok praktikus használatát igyekezett elmélyíteni, és egyben felvezette a harmadik fontos pontot a MATCHmeeting sportelemző programot. A MATCHmeeteng egy nagyon komplex program, amely mind a szakmai stáb, mind a játékosok előrelépését szolgálja. Egy elemzői program, amely mérkőzésekről, edzésekről, tesztekről szolgáltat információkat. Segít a trénereknek többek között az edzéstervek kidolgozásában, de segíti mind a technikai igazgatót, mind a mentoredzőket a különböző központokkal való kommunikációban. Utolsó felvonásként a sporttáplálkozás témakörét boncolgatták, amely egy nagyon lényeges eleme mind az átlagos ember, mind a profi sportolók számára, főleg annak tudatában, hogy a régiónkban erre nem fektetünk nagy hangsúlyt. Ki volt emelve a táplálkozás, illetve a hidratálás fontossága. A trénerek többek között választ kaptak arra is az előadáson, hogy mit, mikor, hogyan és mennyit kell táplálkozni.
A különböző szemináriumok ezen előadássorozattal nem értek véget. Del Pedrick szakmai igazgató, illetve Antal István mentoredzők az alközpontokat is fogják járni, ahol személyre szabott feladatok és tematikák lesznek.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.