Szobor Krakkóból

30

Tokaji diakónus jóvoltából egész alakos II. János Pál pápa szoborral gazdagodott a gyi­mes­középloki egyházközség. A szobrot a plébánia közelében állították fel, és a környező teret is a szentről nevezték el.

Egészen a tiéd! – így szólt II. János Pál pápa jelmondata, és feliratként majd ez szerepel a szentté avatott pápa gyimesközéploki szobrán is. A szobor a tokaji Rigó László diakónus közvetítésével érkezett Gyimesközéplokra.
– Felajánlották nekünk a szobrot, és amikor láttuk, hogy milyen szép, méltóságos alkotásról van szó, úgy gondoltuk, hogy megfelelő környezetet, teret kell számára kialakítanunk, nem lehet elrejteni a plébánián – vélekedett Bodó György plébános. – Ezért a teret is, ahová végül elhelyeztük, Szent II. János Pál pápa térnek neveztük el.
A Krakkóból érkezett kültéri szobor lengyel művész alkotása. Nem egyedüli példány, több hasonló üvegszálas öntvény is készült. Magassága 240 cm, súlya 153 kg. A szentet pápai kereszttel, pásztorbottal ábrázolja. Az erdélyi főegyházmegyében ez az első ilyen nagy méretű, egész alakos Szent II. János Pál szobor. Hasonlót 2017 áprilisában a magyarországi Máriabesnyőn avattak.

Daczó Katalin

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.