Szívek sétájára hív a Rotary Club

35

Ötödik alkalommal hívja fel a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára, szívünk egészségének megőrzésére és szervezi meg a Szívek sétánya elnevezésű programját a Székelyudvarhelyi Rotary Club. Mézeskalács-szív és feliratos póló dukál minden résztvevőnek, értékes díj a tematikus fotópályázat nyertesének.

Szívecskés fotó a Szívek sétányán Fotó: Barcsa István

Székelyudvarhely Szejkefürdő felőli kijáratához, a 2013-ban felavatott gyalogos- és kerékpárúthoz, a Szívek sétányára hívják az érdeklődőket szeptember utolsó vasárnapján, a szív világnapján a Székelyudvarhelyi Rotary Club tagjai. A program, amelynek során a résztvevők gyalogszerrel teszik meg a kijelölt, oda-vissza összesen 3 kilométeres útszakaszt, déli 12 órakor kezdődik. Az előző négy alkalommal is népszerűnek bizonyult sétába kortól, nemtől függetlenül bárki bekapcsolódhat, aki fontosnak tartja, hogy ezzel is hozzájáruljon szervezetének hajtómotorja, szíve egészségéért.
A szervezők, ahogy azt tették tavaly is, nemcsak a szabad levegőn való mozgás örömét, de esztétikai élményt is nyújtanak a sétálóknak: az út mentén közszemlére teszik azokat a fotográfiákat, amelyek a Szívecskék a természetben című, az Orbán Balázs Fotóklubbal karöltve idén már második alkalommal meghirdetett természetfotó-pályázatra érkeztek. A 2016-os premier igen sikeres volt – tájékoztatta lapunkat Kaján János, a Székelyudvarhelyi Rotary Club volt soros elnöke. Elmondta: tavaly 219 alkotás érkezett, amiből 40-et kiválasztottak, kifüggesztettek a sétány mentén. Ugyanakkor a legjobb fotókból készült válogatást a városi kórház kardiológiai osztályának adományozták – annak falait díszítik most is.
Hasonlóképpen járnak el ez alkalommal is, és – mondta Kaján János – öröm, hogy lesz, amiből választani, hiszen az idei „szíves termés” is bőséges volt: 100, a természet alkotta szíveket megörökítő fénykép érkezett a pályázati felhívásra. Az alkotásokat, ahogy tavaly is, a sétán részt vevők bírálják el, azaz mindenki kiválaszthatja a szívének legkedvesebb képet – tudatta Kaján. Hozzátette: a jutalommal sem fukarkodott a Club, a legjobban tetsző szívecskés természetfotó készítőjének díja egy kétszemélyes wellness-hétvége lesz, amit a szovátai Danubius Health Spa Resort Szováta szállodában tölthet el.
A szívüket edző sétálókat is megjutalmazzák: minden résztvevő egy, az alkalomra készült mézeskalács-szívet és egy, Élj és mozogj a szívedért! / Szívek sétánya – Székelyudvarhely feliratú pólót kap ajándékba.
Aki nem tud csatlakozni a szeptember 24-i Szívek sétánya akcióhoz, annak is lesz lehetősége megnézni a legsikerültebb fotókat, hiszen, amint a Székelyudvarhelyi Rotary Club szóvivője, Györgyei Szabó Magdolna a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében jelezte, azokat egy későbbi időpontban a város területén is ki fogják állítani.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.