Szervezik a második diákkonferenciát

Tapasztalatszerzés, kapcsolatépítés, információgyűjtés – ezt szolgálja egyetemisták és fiatalok számára a Gyergyói Diák­konferencia, melyet második alkalommal szerveznek meg szeptemberben. Előadók jelentkezését várják, valamint azokét is, akik a szervezésben segítenének.

Tavaly szociális munka szakon tanulóknak szólt a konferencia Fotó: Szociális Erőforrásközpont
Tavaly szociális munka szakon tanulóknak szólt a konferencia Fotó: Szociális Erőforrásközpont

A Gyergyói Közösségi és Szo­ciális Erőforrásközpont idén is megszervezi a Gyer­gyói Diákkonferenciát szeptember 24-én Gyergyó­szent­miklóson. Újdonság, hogy most nemcsak szociális munkásnak készülő fiataloknak szól, hanem más szakterületen tanulóknak is. A szervezők megfogalmazása szerint a rendezvénynek három fő célja van: egyrészt az, hogy a különböző szakokon tanuló egyetemi hallgatók megismerjék egymás munkáját, másrészt pedig segíteni kívánja a gyergyói egyetemistákat az elhelyezkedésben, azáltal, hogy lehetőséget kínál a kapcsolatépítésre a helyi szervezetek, intézmények, vállalkozások vezetőivel. Harmadsorban az esemény a középiskolá-
soknak is segíteni igyekszik a pályaválasztásban, hiszen az előadásokat hallgatva sok hasznos információt szerezhetnek adott szakmákról.
Augusztus 26-ig várják azon fiatalok jelentkezését, akik előadóként próbálnák ki magukat. Mint megtudtuk, az előadók dolga, hogy szakmai előadással készüljenek a konferenciára olyan témában, amelyben otthonosan mozognak, nem szükséges ez alkalomra külön dolgozatot írni, bemutathatják korábbi szakdolgozataikat, kutatásaik eredményeit is. Olyan diákok, hallgatók jelentkezését is szívesen fogadják, akik a szervezésben segítenének, népszerűsítenék a rendezvényt. A szervezők részéről elvárás az is a résztvevők felé, hogy jól érezzék magukat az eseményen. Jelentkezni az eroforraskozpont.ro/tehetseggondozas/diak­konferen­cia honlapon lehet.
Az első diákkonferenciát egyébként tavaly októberben szervezték, három napon át előadásokat hallgathattak, szakmai műhelyeken vehettek részt a szociális munka szakos hallgatók, szociális szervezetek vezetőivel ismerkedhettek.

HN-információ

Előző cikkA templom és az iskola 2.
Következő cikkSakksuli (236.)

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb