Szenvedéllyé vált a kupakgyűjtés

169

Háromkerekű motoros mopedet adtak át András Ervinnek tegnap a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének szék­helyén. A 22 éves fiatal mindennapjait jelentősen megkönnyíti majd a jármű, amelyet az összegyűjtött 770 ezer pillepalackkupak árából sikerült megvásárolni.

András Ervin a közlekedését segítő háromkerekű járgánnyal. Kupakokból összerakva
András Ervin a közlekedését segítő háromkerekű járgánnyal. Kupakokból összerakva

Sokaknak szenvedélyévé, mindennapjai részévé vált a műanyag kupakok összegyűjtése, így a Mozgássérültek Szervezete által támogatott második akció is sikerrel zárult Csíkszeredában. Áprilistól 770 ezer kupak gyűlt össze, amelynek kilójáért 1 lejt adott a felvásárló, így összesen 1540 lejt ért a felajánlás. Ebből az összegből 1250 lejért egy háromkerekű robbanómotoros mopedet vásároltak a 22 éves András Ervinnek. A gyűjtés mostani kedvezményezettje cerebralis paresissben szenved, azaz születésekor mik­roagyvérzést kapott, ezért nehézkesen tud járni. Először egy triciklit szerettek volna vásárolni neki, hogy megkönnyítsék lapkihordói munkáját, de kiderült, azt nem tudta volna használni, ezért döntöttek a motoros változat mellett – ismertette a részleteket a gyűjtést kezdeményező Csata Orsolya. Időközben András Ervin munkahelyet is váltott, a Szent Anna Elhelyező Központ egykori lakója Magyarországra költözött, és Kiskunhalason egy tanyán dolgozik, gyermekek számára szervez programokat, például fafaragást, kenyérsütést és kézműves-foglalkozásokat – mesélte a fiatalember, aki reméli, sikerül majd elszállítani a járművet, ami jelentősen megkönnyíti a mindennapjait. A járművet, amelynek vezetéséhez nem szükséges hajtási igazolvány, először a szervezet udvarán próbálta ki, és azt mondta, bizonyára hamar megtanulja biztonságosan irányítani. A jármű megvásárlása után fennmaradó összeget a szükséges karbantartási munkáltok elvégzésére fordíthatja.
A mozgássérültek szervezete minden jó kezdeményezést támogat, és ha akad ilyen, a gyűjtést, tárolást és a pénz adminisztrálását továbbra is felvállalják – ígérte a szervezet elnöke, Fikó Csaba, aki az emberek lelkesedését látva, azt, hogy szinte szenvedélyükké vált a gyűjtés, remléli, hogy hamarosan folytathatják az akciót.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet
1 hozzászólás
  1. […] Hargita népe […]

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek