Szent László Tábor

36

2017. szeptember 7. és 10. között Szent László Tábort szerveztek a Riehen Egyesület pottyondi Erdei Iskolájában. A program legfontosabb célja, hogy ifjúsági szervezetünk – a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület – önkéntes fiataljainak szervezzünk tábort, ahol kikapcsolódhatnak, képzéseken vehetnek részt és közben megismerkedhetnek Szent László örökségével.
A 2017-es évet Szent László-emlékévnek nyilvánította a magyar nemzetpolitikai államtitkárság a „lovagkirály” trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából, ezért választották ezt a témát a vacsárcsi önkéntesek az idei táborban.
A Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület célkitűzései közé tartozik a fiatalok nevelése, valamint a hagyományok megőrzése, ápolása és továbbadása. A táborban részt vevők megismerték Pottyond tájegységeinek történelmi örökségét, földrajzi látványosságait.
A tábor ideje alatt a résztvevőknek képzéseket tartottak önkéntesség, projektmenedzsment, pályázatírás és pályaválasztás témában. Az előadások között szabadidős tevékenységekre is sor került, ahol olyan játékokat választunk, amelyekkel a résztvevők jobban megismerhették egymást. Biró Mária, az Egyesület elnöke, Szent László életéről és a hozzá kapcsolódó legendákról tartott előadást.
Szombaton meglátogatta a tá­bort Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a fiataloknak az önkéntes munkájukért és kiemelte, hogy fontos tevékenységeket végeznek kulturális és ifjúsági téren.
Vasárnap a település jövőjéről, a civil szervezetek szerepéről tartottak megbeszélést, amelyen részt vettek Izsák-Székely Lóránt polgármester és Dobos László, Csíkszentmihály község alpolgármester is.
A program főtámogatója Hargita Megye Tanácsa.

Fodor Zoltán programfelelős, Vacsárcsi

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.