Szent László Napok a Kós Károly iskolában

29

Kétnapos rendezvénnyel csatlakozott a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola a 2016 augusztusában meg­hirdetett Szent László-évhez.
Hétfőn, szeptember 25-én, Péter Endre vallás szakos tanár nyitotta meg a Szent László Napokat, majd kezdetét vette a történelmi, műveltségi vetélkedő, amelyre hét csapat nevezett be, csapatonként négy tanulóval. Az iskola honlapján található anyag segítségével, a felkészülés során a tanulók elmélyülhettek kissé a középkor világában, közelebbről megismerhették a Szent Lászlóhoz kapcsolódó történelmi tényeket, legendákat. A Ferencz Lilla és Péter Endre tanárok által összeállított feladatsorok a lexikális tudás mellett kreativitást és ügyességet is igényeltek. A zsűri döntése alapján a X. C. osztály Kun bitorlók nevű csapata bizonyult a legfelkészültebbnek.
A rendezvény második napján tanulmányi kirándulásra került sor, amelyen az érdeklődő tanulók – elsősorban a vetélkedő díjazottjai – jelentős Szent László-freskókat tekinthettek meg Homoródkarácsonyfalva és Székelyderzs templomaiban. A kirándulás jó hangulatát a hideg, szeles időjárás sem tudta megzavarni, élményben és tudásban is gazdagodva tért haza a csapat.

A rendezvény fő támogatója a Communitas Alapítvány volt.

A Kós Károly Szakközépiskola munkaközössége

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.