Szegedi diákok is koszorúztak

46

Huszonkilenc diák részvételével helyeztek el koszorút a Venczel család egykori házának helyén épült tömbház falán tegnap délután Csíkszeredában, felelevenítve a néhai társadalomkutató, és közíró életét és munkásságát. Az eseményen tiszteletüket tették a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola tanulói is.

Fotó: Márk Boglárka

Venczel Józsefre emlékeztek tegnap délután Csíkszeredában, az eseményen a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola diákjai is jelen voltak. Bálint Gabriella, a Venczel József Szakközépiskola igazgatója, közölte, minden év novemberében megemlékeznek az intézmény névadójáról, akinek születésnapját ezúttal a magyarországi testvériskolájuk részvételével ünnepelték meg.
– A szegedi szakközépiskola húsz diákja látogatott Csíkszeredába, ahová három kísérőtanár felügyeletével érkeztek. A Határtalan program keretei között egy hetet töltöttek városunkban, megismerkedve a kürtőskalács- és kenyérsütés rejtelmeivel, de gyárlátogatáson is voltak, többek között a Csíki Sörgyár működésébe is bepillanthattak – mondta az igazgató.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.