Sportos hétvége Csíkszeredában

45

Rendkívül eseménydús, sportos hétvége lesz Csíkszeredában, ahol több sportágból válogathatnak az érdeklődők. Pénteken labdarúgó-mérkőzés lesz, szombaton az ifi focisoké a főszerep, az udvarhelyi kézilabdázóké, illetve a jégkorongozóké, majd vasárnap a csíki teremfocisok is pályára lépnek.

A Bákói SC-t legyőzte az FK, most az Aerostar van soron Fotó: Halmágyi Zsolt
A Bákói SC-t legyőzte az FK, most az Aerostar van soron Fotó: Halmágyi Zsolt

Nem fognak unatkozni hétvégén Csíkszeredában a sport szerelmesei, hiszen több eseményre is ki tudnak látogatni. Ami pedig még fontosabb, hogy nincsenek átfedések a különböző meccsek között.

Hazai pályán a harmadik ligások
A labdarúgó harmadik liga küzdelmei az ötödik forduló mérkőzéseivel folytatódnak. A két megyei csapat egyaránt hazai pályán fog játszani. Az FK Csíkszereda pénteken 17 órától a Bákói Aerostart fogadja, akik a legutóbbi fordulóban magabiztos játékot mutatva, 5–1 arányban győzték le a Székelyudvarhelyi FC-t. Az FK legutóbb szabadnapos volt, így volt idő készülni a mérkőzésre. A Székelyudvarhelyi FC még pont nélkül áll az idei szezonban, és az első sikert a Sporting Liești ellen érheti el szombaton 15 órától hazai környezetben. Ehhez viszont sokkal jobb játékra van szükség, mint eddig.
Szintén szombaton 14 órától lép pályára az FK Csíkszereda U17-es csapata az Elit Liga hatodik fordulójában. Dusinszki Zoltán tanítványai a legutóbbi két fordulóban szoros meccseken szenvedett vereséget, és most a Marosvásárhelyi Kiválósági Központ ellen térhetnek vissza a helyes útra, ráadásul hazai pályán.

SZKC-mérkőzés Csíkszeredában
A hagyományos Őszi Vásár miatt a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata Csíkszeredában rendezi soros román bajnoki mérkőzését a Tordai Potaissa ellen. Rangadó lesz a javából, hiszen az elmúlt két évben rendre a Kolozs megyei csapat akadályozta meg az SZKC-t abban, hogy túljusson a rájátszás negyeddöntőjén. Ráadásul jelenleg a két csapat egyenlő pontszámmal áll öt forduló után. Mind az SZKC, mind a Torda négy-négy győzelmet és egy-egy vereséget könyvelhetett el eddig. Az udvarhelyiek épp a legutóbbi fordulóban a Konstancai HC otthonában maradtak alul, míg a tordaiak a második fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget a bajnoki címvédő Bukaresti Dinamótól.
A mérkőzést szombaton 13.15 perctől rendezik, és azt a Digi Sport és a Dolce Sport is élőben közvetíti.

Jön a címvédő
Öt nap pihenőt követően újra pályára lép a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a MOL Ligában. A Tom McCarthy által felkészített csíki csapat ellenfele a címvédő DVTK Jegesmedvék alakulata lesz. Mindkét csapat vereséggel zárta a hétfői napot. A csíkiak a Ferencvárostól, míg a miskolciak a Fehérvári Titánoktól szenvedtek vereséget. Kérdés, hogy melyik csapat tanult a hibáiból.
– Mindig nagy kihívás a bajnok ellen játszani. Ez lesz a 12. meccsünk a szezonban, és egyre jobban kezdenek kialakulni a játékkapcsolatok, illetve formálódik a játékunk. A fiúk munkája példaértékű volt, remek volt a hozzáállásuk. Ez az egy mérkőzésünk van a hétvégén, úgyhogy csak erre kell koncentrálnunk, ráadásul hazai pályán. Kíváncsi vagyok, hogy miként vesszük az előttünk álló akadályt – fogalmazott a Sportklub trénere, McCarthy.
A Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék mérkőzést szombaton 18 órától rendezik. Az előbb említett meccsen kívül pályára lép a Gyergyószentmiklósi Progym is, amely a Bukaresti Steauát fogadja. A páros meccseket pénteken és szombaton rendezik 18.30-tól Gyergyószentmiklóson. Brassóban a Corona – Galaci Dunărea párharcok vannak terítéken, amely mind a román bajnokságba, mind a MOL Ligába beleszámítanak.

Bemutatkoznak a futsálosok
A teremlabdarúgó második liga címvédője a Csíkszeredai Im­perial Wet is bemutatkozik az új szezonban. A bajnokságot bal lábbal kezdő csíkiak a Fortius Buzău alakulatát fogadják vasárnap 16 órától. A Gyergyószentmiklósi Inter – Brassói Coltea meccset nem rendezik meg.

Halasztás a megyeiben
Négy összecsapást rendeznek a megyei labdarúgó-bajnokságban hétvégén, és mindegyiket vasárnap délután. Elnapolták viszont a Székelykeresztúri Egyesülés – Maroshévízi Pro-Maros SK meccset október 9-re. Az ötödik forduló műsora: Balánbányai Bányász – FK Csíkszereda II. (14), Gyergyócsomafalvi Délhegy – Tölgyesi SE (16), Székelyudvarhelyi Roseal – Gyergyószárhgyi Bástya (16), Homoródalmási Homoród – Csíkszépvízi MŰ (16.30).

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.