Sikerült pótolni a gyermeklétszámot

38

Egyelőre megtarthatja jogi személyiségét a ditrói Puskás Tivadar és a székelykeresztúri Zeyk Domkokos Szakközépiskola. A két tanintézmény az önkormányzatok és a tanfelügyelőség közbenjárásának köszönhetően elérte az önálló működéshez szükséges minimális gyermeklétszámot.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy tanévkezdéskor nem volt meg az önálló működéshez szükséges háromszázas gyermeklétszám a ditrói és székelykeresztúri szakközépiskolákban. Az önkormányzatok kiálltak a két intézmény mellett, és a tanfelügyelőség közreműködésével mindent megtettek, hogy a hiányzó gyermeklétszámot pótolják.
– Egyelőre mindkét szakközépiskola megtarthatja jogi személyiségét, úgy tudom, sikerült feltölteni diákokkal az üres helyeket – tudtuk meg Görbe Péter főtanfelügyelőtől.
Időközben a ditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola igazgatója lemondott vezetői tisztségéről, felmondását elfogadta a tanfelügyelőség. Görbe Péter szerint pénteken az intézmény vezetőtanácsa új igazgatót nevez ki az iskola élére.
– Hat épület tartozik a szakközépiskolához, óvodai és általános oktatás is folyik intézményünkben, a kiegészítő személyzetünk száma pedig folyamatosan csökken, idén újabb 2,5 posztot veszítettünk. Ilyen körülmények között ellehetetlenedik az intézmény működtetése – érvelt lemondása mellett Román Sándor volt igazgató.
A főtanfelügyelő szerint a megyében minden tanintézménynek az országos intézkedésnek megfelelően a minimálisra kellett csökkentenie a kiegészítő személyzetét, így más iskolák is hasonló problémákkal küzdenek.
– Most az az elsődleges szempont, hogy a két iskola megmaradjon. Ezt sikerült elérnünk – szögezte le a főtanfelügyelő.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.