Sikeres offroadversenyek

37

Két terepraliversenynek is otthont adott a hétvégén a Csíki-medence. Szombaton huszonegy páros az autós tájékozódási versenyen vett részt a Piricskén, vasárnap pedig huszonöt páros gyűrte le az akadályokat a megyeszékhelyen kialakított pályán. Sikeres volt mindkét verseny.

Nehéz akadályokon is átküzdötték magukat a terepjárósok Fotó: László F. Csaba

Először szervezett autós tájékozódási versenyt terepjárók számára a Csíki OffRoad Sportklub. A viadalra huszonegy páros nevezett, az autósok a Piricske részen mintegy hatvan kilométert teljesítettek többnyire erdei ösvényeken, csapásokon és utakon, figyelve arra, hogy az útvonaltervet betartsák, ugyanakkor minden ellenőrző pontot kellett érintsenek. A nyílt verseny mellett még Standard A és B kategóriában indultak terepjárósok. Farkas Lóránt, a Csíki OffRoad Sportklub vezetője szerint a szombati versenyen többek között a sportág népszerűsítése volt cél a megyei terepjáró autóval rendelkezők között. – Azt hiszem, elértük a célunkat, ugyanis többnyire a környékbeli autósok vettek részt a versenyen – mondta Farkas.
Vasárnap a terepjárósok „beköltöztek” Csíkszeredába, hiszen a Nagyrét utcai barkácsáruház mögött immár harmadik alkalommal tartották meg az Urban OffRoad versenyt. A viadalra huszonöt páros nevezett, akik a szervezők által épített, könnyűnek nem nevezhető pályát kellett teljesítsék. A rendezvény nemcsak a résztvevők, hanem a nézők tetszését is elnyerte: több százan látogattak ki a helyszínre, ahol olykor-olykor még szurkoltak is az éppen az akadályokkal küzdő pilótáknak és navigátoroknak.
Mindkét rendezvény a Román Autósport Szövetség (FRAS) égisze alatt zajlott, a viadalok társszervezője az Auto Club Pro-Motor HR volt. A versenyt támogatták: Nexxon, Sigma Gum, Ironman 4×4, Spring Hargita, Distrib Plus, Csíkcsicsói Közbirtokosság, Wrt-Parts.

A dobogósok
Tájékozódási verseny, Piricske. Open: 1. Rebeka László/Jánó Szabolcs, 2. Piedemonte Andrei/Siderias Vlad, Lőrincz Arthúr/Moldovan Adrian. Standard A: 1. Vári Ferenc/Szász Árpád, 2. Brok Zoltán/Kurmai Szabolcs, 3. Geréb Levente/Pál Attila. Standard B: 1. Burlea Emilian/Ronfield Csaba, 2. Cornea Mihai/Székely Stefan Eugen, 3. Selaru Marius/Harbu Valentin.
Urban OffRoad, Csíkszereda: Open: 1. Lőrincz Arthúr/Moldovan Adrian, 2. Tatár Zoltán/Pári László (mindketten Suzuki Samurai). 3. Piedemonte Andrei/Siderias Vlad (Buggy). Standard A: 1. Tankó Sándor/György Szakács Zoltán (Suzuki Jimny), 2. Téglás Gábor/Kurmai Szabolcs, 3. Görbe Áron/Imre Elemér (mindketten Suzuki Vitara). Standard B: 1. Selaru Marius/Harbu Valentin (Jeep), 2. Geréb Domokos/Ferencz Erika (Hover), 3. Balogh Lehel Zsolt/Lukács Elemér (Nissan).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.