Sikeres jótékonysági tanszergyűjtés Csíkszeredában – Több száz adomány

21

A Juventutti Alapítvány által meghirdetett tanszergyűjtő akciónak nagy sikere volt Csíkszeredában. A számok önmagukért beszélnek: több mint 500 füzet, 100-nál is több golyóstoll, toll és ceruza, 50 színes ceruza, 35 tolltartó és 23 iskolástáska talált új gazdára, de emellett filctollszett, radír, hegyző, színes papír, kifestősök, tornazsákok és vonalzók is gyűltek a rászoruló gyerekeknek.

Tanszereket gyűjtöttek a rászoruló gyermekek számára. Szolidaritás Fotó: Keresztes Bea

Bár a gyűjtés hivatalosan szeptember 6-án véget ért, még ezen a héten a Zenit irodaszerboltban elhelyezett gyűjtődoboz várja mindazokat, akik füzetet és írószert vásárolnának, a szervezők az utólag érkező felajánlásokat is eljuttatják a rászorulókhoz.
A három gyűjtőponton felállított óriás iskolatáska formájú dobozok egy-kettőre megteltek új és használt tanszerekkel, amelyeknek köszönhetően több mint negyven gyermek kapott értékes, tartalmas csomagot az iskolakezdésre. Balázs Brigitta, a Juventutti Alapítvány karitatív koordinátora elégedetten zárta a jótékonysági akciót.
– Voltak olyan gyermekek, akik maguk állítottak össze csomagot, hogy rászorulóknak segíthessenek, és akadt olyan adományozó is, aki vállalta, hogy több nélkülözőnek vásárol be egyszerre. Még Gyergyó környékéről is érkeztek adományok. Egy volt papírüzlet-tulajdonos pedig 200 példány első osztályban használható füzetet ajánlott fel, aminek egy részét a családokhoz, nagyobb részét pedig iskolákhoz juttattuk el, hogy a tanítók szétoszthassák a diákjaik között – részletezte Balázs Brigitta, aki azt is hozzátette, hogy az adományozók további rászoruló családokra hívták fel az alapítvány figyelmét.
A beérkezett adományokat osztályok szerint szétválogatták, külön csomagokat készítve a lányoknak és a fiúknak, és a legtöbb családhoz már a múlt hét folyamán ellátogattak.
– Összesen több mint 800 adományt kaptunk: tolltartót, ceruzát, táskát, radírt, füzeteket, hegyzőt és más iskolakezdéshez nélkülözhetetlen eszközöket. Mindezekből a több mint negyven tanévkezdő csomag mellett, néhány tanítónak is sikerült kisebb csomagot összeállítani, amit saját diákjaik között oszthatnak majd szét – közölte a Juventutti karitatív koordinátora.
Csíkszeredán kívül Csík­csi­csóban, Csíkmindszenten, Csík­szentimrén, Csibában, Jenőfalván, Csíkmadarason és Csatószegen kerestek fel rászoruló gyermekeket a szervezők. A Juventutti Alapítvány karitatív koordinátora szerint tisztában vannak azzal, hogy negyvennél több rászoruló család van a környéken, és sok helyen jól fogott volna a segítség.
– Még ezen a héten kint marad a Zenit Plusz boltban elhelyezett gyűjtődoboz, tehát még bárki segíthet, hogy néhány gyermeket utólag meglepjünk. Emellett, köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a gyűjtéshez, és a továbbiakban is bármikor lehet adományozni hasonló tárgyakat, tanszereket, hiszen mindig van, akinek segíteni! – mondta Balázs Brigitta.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.