A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség európai pénzforrásokat vonz fejlesztési célokra a ROP 2014–2020-on keresztül

69

Csíkszereda, 2017.11.29.

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség mindazok rendelkezésére áll, akik a 2014–2020-as Regionális Operatív Program keretében vissza nem térítendő alapokat kívánnak lehívni, s ezzel kapcsolatosan kérdéseket fogalmaznak meg. Ha önök elektronikus úton kívánnak információkat kapni azzal kapcsolatosan, hogy milyen finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre, akkor rá kell keresni a finanszírozási források katalógusára (Catalogul Surselor de Finanțare), amely ismerteti önökkel azon megnyitott finanszírozási vonalakat, amelyekre vonatkozóan a folyó hónap során projekteket lehet benyújtani. A katalógusban beazonosíthatóak mind a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) révén, mind az ország más intézményei vagy az Európai Unió által lebonyolított alapok is. Az információk a különböző típusú kérelmezőkre (helyi közhatóságok, cégek, egyetemek, nem kormányzati szervezetek) vannak strukturálva, ilyenképpen pedig könnyebben megtalálhatók az önök projektjei számára legfontosabb finanszírozási források. A szóban forgó kiadvány adatait havonta frissítik és mindazoknak kiközlik, akik szerepelnek az ügynökség adatbázisában. Önök is feliratkozhatnak ebbe az adatbázisba a www.regio-adrcentru.ro honlapon, kitöltve az „Abonare newsletter” vagy a „Solicitare informații” formanyomtatványt.

Amikor újabb felhívások jelennek meg finanszírozandó projektek benyújtására vonatkozóan, akkor a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség tájékoztató jellegű szemináriumokat szervez mindazok számára, akik a ROP 2014–2020 révén vissza nem térítendő alapokat óhajtanak kérelmezni. Mind a www.regio-adrcentru.ro honlapon, mind pedig az „Agentia pt. Dezvoltare Regionala Centru” Facebook-oldalon fel vannak tüntetve azon találkozók, amelyek megszervezésre kerülnek, népszerűsítve ezen eseményeket. Rendszeresen közlésre kerülnek a beruházási prioritások meghirdetésének időpontjai. A különböző eseményeken ismertetett anyagok megtalálhatók a www.regio-adrcentru.ro honlapon (a „Comunicare/prezentări și materiale evenimente” al­oldalon).

Amennyiben önöket érdeklik azok a prioritások, amelyek a ROP 2014–2020 keretében finanszírozhatók és hogy meddig nyújthatók be a finanszírozási kérések, akkor ugyanezen a honlapon el kell lapozni a „Ghiduri deschise depunerii” aloldalt. Amennyiben azt szeretnék megtudni, hogy az egyes finanszírozási prioritások esetében miként alakul a fennmaradt alapok vagy a benyújtott finanszírozási szerződések helyzete, akkor a www.regio-adrcentru.ro honlapon rá kell keresni a „Secțiunea informații pentru solicitanți și beneficiari” fejezetben.


Kérdések megfogalmazódása vagy pótlólagos tisztázások végett a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség szakértői azok, akik a Helpdesk iroda munkatársaiként elérhetők az ügynökség székhelyén: Gyulafehérvár, Decebal utca 12. szám, vagy minden egyes megyében, amely ezen ügynökséghez tartozik. Kérdéseiket e-mailen is elküldhetik a következő címre: inforegio@adrcentru.ro, de el lehet juttatni ezeket kitöltve a honlapon megtalálható formanyomtatványt („Solicitare informații”), illetve a szakértők telefonon is rendelkezésre állnak a 0358–403121-es telefonszámon. Az ügynökség lehetővé teszi önök számára, hogy hozzáférjenek a Regióra vonatkozó tájékozódási forrásokhoz, a regionális projektek helyzetét illetően, valamint tájékozódást ad azokról a lépésekről, amelyeket be kell járnia egy finanszírozási kérésnek, kezdve a benyújtástól el a monitorizálásig, a program eredményéig, továbbá információkat nyújt a régióban megvalósított projektekről, egyszersmind biztosítva az európai alapok felhasználásának átláthatóságát.

[box type=”shadow” ]A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség keretében működő Közreműködő Hatóságnak a ROP 2014-2020 kivitelezésére, monitorizálására és regionális kommunikációjára irányuló tevékenységeinek támogatása a 2015.06.01-2017.12.31 időszakban elnevezésű projekt, amelyet a Regionális Operatív Program 2014–2020 finanszíroz, összértéke 29.552.859,00 lej, az ERFA támogatás 50%, vagyis 14.776.429,50 lej.

ADR CENTRU – Str. Decebal, 12, 510093, Alba Iulia, România
Tel.: 0258–818616, 0258–815622, fax: 0258–818613

Internet: www.adrcentru.ro, e-mail: office@adrcentru.ro
Inițiativă locală. Dezvoltare Regională.
www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional 2014–2020 și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.