Robbanás Csíksomlyón

Amint tegnapi lapszámunkban már beszámoltunk róla, a megyei kórházba szállították egy csíksomlyói család mind a négy tagját, miután megsérültek abban a tűzben, amely egy autógáztartály felrobbanása után keletkezett. A szülők és a két gyermek állapota súlyos, ezért egy bukaresti klinikára szállították át őket.

A szerda délután történt szerencsétlenség áldozatai közül a 6 éves kisfiú és a 4 éves kislány állapota súlyosabb, ugyanis testük mintegy 40 százaléka szenvedett másod- és harmadfokú égési sérüléseket. A kislányt életveszélyes állapotban szállították még szerda este a bukaresti Grigore Alexandrescu, égési sérüléseket ellátó klinikára, ugyanis neki a légzőszervei is súlyosan megsérültek. A család mind a négy tagját ebben a kórházban ápolják – tudtuk meg dr. Demeter Ferenctől, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház igazgatójától.
Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) a szóvivője a szerdai balesettel kapcsolatban lapunknak elmondta, hogy a 36 éves apa a házban próbálta megnyitni egy autógáztartály csapját, azonban nem számított arra, hogy az eszköz nyomás alatt van. A beavatkozás miatt a tartály felrobbant, a család tagjai pedig megpróbálták eloltani a robbanás következtében keletkezett tüzet. Sikerrel jártak ugyan, de nagy árat fizettek a szerzett sérüléseikkel.
A baleset után a rendőrség is kiszállt a helyszínre, akik a tűzoltók segítségét kérték abban, hogy egy másik, a helyszínen található hasonló tartályt biztonságos helyre vigyenek. Ez utóbbi azonban nem volt nyomás alatt, így nem jelentett életveszélyt.

Márk Boglárka