Rangadó rangadó hátán

Nem néznek könnyű napok elé a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói, hiszen négy nap alatt három mérkőzést kell letudjanak két bajnokságban. Érkezik az Erste Liga tavalyi finalistája, az idei újonc, míg a román bajnokságban igazi presztízsmeccset rendeznek, ahol a címvédő látogat Csíkszeredába. A Gyergyószentmiklósi Progymnak kőkemény galaci kiszállása következik.

Első Sportklub – MAC az idén. Az elmúlt években nem volt csíki sikerélmény ellenük

Nem fognak az elkövetke­zen­dő napokban sem unat­kozni a csíki jég­korong­szur­kolók, hiszen négy nap alatt három találkozót kell letudjanak a kék-fehérek. A Csíkszeredai Sportklub a múlt hetet remekül asszisztálta, hiszen hat mérkőzéséből hatot nyert meg, ráadásul az Erste Ligában is begyűjtötte első hazai győzelmeit. Ez a hat találkozó önbizalmat adott a csapatnak, amelyre szükség is van, hiszen két újabb fontos találkozó elé néznek.

Erste Liga
Pénteken ugyanis érkezik a tavalyi döntős MAC Budapest, amely jelenleg 18 pontjával a második a tabellán. A MAC még az idény elején egy meglepő vereségbe szaladt bele a Duna­újváros ellen, majd a DVTK-tól is, ha minimálisan is, de kikaptak. Ezt leszámítva hozzák az úgymond kötelezőt.
A Vienna Capitals II-nek ez lesz az első erdélyi túrája. A sereghajtó két ponttal rendelkezik, miután egy alkalommal sikerült meglepniük a Brassói Coronát. Nagyon hullámzó a játékuk, de egy sokat korcsolyázó csapatról van szó, akik ellen meg lehet szenvedni.

Román bajnokság
A román bajnokságban is pályára kell lépjenek a fiúk, méghozzá hétfőn a címvédő Brassói Corona ellen. Ezen összecsapás csupán a román bajnokságba fog beleszámítani. Mindkét alakulatnak lesznek meccsei ezt megelőzően, így nagy valószínűséggel a pillanatnyi forma fog dönteni.
A Gyergyószentmiklósi Pro­gym az edzésbe állt Galaci Dună­rea vendége lesz. A Duna-parti alakulat nem lebecsülendő, hiszen bár rosszul kezdtek, remek játékosállománnyal rendelkeznek. Ami számukra fontos, hogy már jégen tudnak készülni, és ez meg is látszott, miután legyőzték a Brassót.

A hétvégi műsor

Erste Liga: péntek: Brassói Corona – Vienna Capitals II (18.30), Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest (19), Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencvárosi TC (19), DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok (19.30); szombat: Sportklub – Capitals (18), Brassó – MAC (18.30); vasárnap: Dunaújváros – DVTK (18); hétfő: Újpest –Ferencvárosi TC (21).

Román bajnokság: péntek: Galaci Dunărea – Gyergyó­szent­miklósi Progym (18.30); szombat: Galac – Progym (18.30), Steaua – Sportul Studențesc (18.30); vasárnap: Steaua – Sportul (11.30); hétfő: Sportklub – Brassó (18.30).

Darvas Attila