Rajtol az Erdélyi Mondavadászat

51

Erdélyi mondák, legendák gyűj­tésére szólítja fel az 5–8. és 9–13. osztályosokat a Székelyföldi Legendárium és az Élő Erdély Egyesület csapata. A feladat: „levadászni” és leírni az erdélyi, de Székelyföld határain túl levő erdélyi megyék (Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hunyad, Kolozs, Krassó-Szörény, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes) bármely településéről származó magyar, román, szász vagy más nemzetiségűek körében élő, szájhagyomány útján terjedő, a köztudatban élő, konkrét földrajzi helyhez kapcsolódó mondákat, legendákat.
A versenybe egy, saját gyűjtéssel felkutatott, saját megfogalmazásban megírt alkotással lehet részt venni. Mellékletként, a beküldött legenda vagy monda hitelességének bizonyítására, a gyűjtés közben készült hang- és képanyagot is csatolni kell, megnevezve a gyűjtés helyét, a történetet elmesélő(k) nevét. Pluszpont jár az elbírálásnál annak, aki fotóval dokumentálja a monda helyszínét.

Mondák gyűjtését ösztönzik. Jutalom diáknak és iskolának

Egy pályázó csak egy munkával pályázhat – hívják fel a figyelmet a szervezők, akik a legügyesebb mondavadászokat meg is jutalmazzák: laptop, tablet, fényképezőgép, Legendáriumos termékekből álló csomag, de akár pénzjutalom is ütheti a markát a gyűjtőnek. A munkákat elbíráló szakmai zsűri azt az iskolát is díjazza, ahonnan a legtöbben vesznek részt a mondavadászaton.
Akik kedvet kaptak a mondavadászatra, március 15-ig kell regisztráljanak. A pályamunkákas március 31-ig kell beküldeni a palyazat@eloerdely.ro címre.
Azok a pályázók, akiknek nem áll módjában digitális formában beküldeni a munkát, postán is elküldhetik pályázatukat 2017. március 31-én éjfélig (helyi idő szerint, postabélyegző dátuma) a következő címre: Asociaţia Transilvania Vie – Élő Erdély Egyesület, 530103 Miercurea Ciuc, str. Mihai Eminescu nr. 5, jud. Harghita, România.
Az Erdélyi mondavadászattal kapcsolatos részletes információkat a Székelyföldi Legendárium és az Élő Erdély Egyesület Facebook-oldalán találják meg az érdeklődők.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.