Ponttal tért haza az FK

Fordulatokban gazdag, izgalmas mérkőzést játszott csütörtök este a Székelyudvarhelyi FK a Dévai Autobergamo otthonában a román teremlabdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában. Az udvarhelyi csapat kétszer is vezetett, majd ők hajtottak az egyenlítésért, ami négy másodperccel a vége előtt össze is jött.

Rangadón hozott pontot az FK Fotó: fkszekelyudvarhely.ro

Déván rendezték a román te­rem­labdarúgó-bajnok­ság hatodik for­dulójának rang­adóját, amely a címvédő hazai csapat, az Auto­ber­gamo a bajnoki éremre hajtó FK Szé­kely­udvarhelyt fogadta. A klasszikus rangadót eredetileg a hét végén kellett volna rendezzék, de a dévai csapat az UEFA Futsal-kupában volt érdekelt, amely csoportkörét megnyerve bejutott a legjobb 16 csapat közé. Itt viszont nagyon kemény ellenfeleket kapott a csoportban, miután a spanyol Inter Moviestarral, a kazah Almatival, illetve a portugál Brágával sorolták egy kvartettbe.
Visszakanyarodva a mérkőzésre, az tökéletesen kezdődött az FK számára, hiszen ha egy kis szerencsével is, de Bíró a második percben megszerezte a vezetést. A hazai csapat azonnal átvette a játék irányítását és beszorította az FK-t, amely védelme jól állta a sarat, de kilenc perc múlva Csoma egyéni akciója után kapitulált. Azonnal jött viszont a válasz. Egy felívelt labdát közel holtszögből Szőcs László lőtt a hálóba. A dévaiak kezdhettek elölröl mindent. A FK kontrázott, míg a Déva felépített támadásokat vezetett. A 20. percben pedig egyenlítettek.
A térfélcserét követően is a hazai csapat érvényesült jobbára, és ez meg is hozta a gyümölcsét. Ignat előbb a 32., majd a 37. percben is betalált Grigoraș hálójába. A Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyi csapat viszont nem adta fel. Hajtott a szépítő találatra és az egyenlítő gólra. Grigoraș helyére mezőnyjátékos érkezett, és ez ezúttal bevált. Előbb Mánya szépített, majd négy másodperccel a vége előtt a korábbi gól szerzője lőtt be laposan egy labdát a kapu előterébe, ahonnan Miklós nem tévesztett célt.
Az FK izgalmas meccsen lopott pontot a címvédőtől és várhatja a hétfő esti székely rangadót, amelyen a Csíkszeredai Imperial Wetet fogadják.
Eredmény: Dévai Autobergamo – FK Székelyudvarhely 4–4 (2–2) /Csoma (11., 20.), Ignat (32., 37.), illetve Biró (2.), Szőcs (11.), Mánya (38.), Miklós (40.)/.

Darvas Attila