Papírforma-győzelem a székely rangadón

27

Nem hozott nagy izgalmakat a labdarúgó harmadik liga megyei rangadója, amelyen az FK Csíkszereda a Székelyudvarhelyi FC-t győzte le. A csíki csapat kétgólos sikere már az első félidőben eldőlt, és tartani tudják a lépést az élmezőnnyel. Az SZFC viszont ott maradt az alsó osztályban.

Rangadót rendeztek a labdarúgó harmadik ligában, hiszen az FK Csík­szereda a Székelyudvarhelyi FC-t fogadta a 11. játéknapon. Mindkét csapat pontatlanul játszott a találkozó elején, majd az FK átvette a kezdeményezést. Ez pedig a 18. percben hozta meg az áttörést, amikor Györgyi szabadrúgása után Hodgyai bólintott a kapuba. A folytatásban is a csíki csapat volt a kezdeményezőbb, de nem találták a rést a vendégfalon. Egészen a 34. percig, amikor Györgyi közelről nem mattolta Sebestyént. A félidő hajrájában az udvarhelyi Ribarics előtt adódott lehetőség, de Horvát védeni tudta.
A fordulást követően nem változott a játék összképe, csak annyiban, hogy mindkét fél minimalizálta a rossz passzok sorát. Az FK továbbra is veszélyesebb volt, sorra jöttek a helyzetek is, de rendre rossz megoldásokat választottak a játékosok. A 71. percben erre a hazaiak marokkói–spanyolja, Soufiane rácáfolt, de lökete a kapufán csattant. A meccs hajrájában Czimbalmos lábában volt az udvarhelyi szépítő gól, de mellédurrantott.
Az FK győzelmével a negyedik helyen áll 20 ponttal, kettővel a listavezető Galac és Aerostar mögött, míg pontegyenlőségben a harmadik CSM Romannal. Az SZFC maradt a 12. helyen az eddig megszerzett 9 pontjával.
Eredmény: FK Csíkszereda – Székelyudvarhely FC 2–0 (2–0) /Hodgyai (18.) és Györgyi (34.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.