Progym: nehéz, de összességében sikeres idény volt

69

Összességében kell nézni a dolgokat – vallja a Gyergyó­szent­miklósi Progym elnöke, Kopacz Zoltán, mondván, az elmúlt idény több szempontból is sikeres volt, és ezekből a pozitívumokból táplálkozva kell előretekinteni. A tegnap tartott sajtótájékoztatón a magunk mögött hagyott szezonból levont következtetésekre és a további tervekre is kitért a klubvezető.

Értékesebb, hogy sok jó mérkőzés volt a szezonban, minthogy a végén legyen két jó meccs, harmadikok legyünk, és ennyi – fogalmazott a Gyergyó­szent­miklósi Progym elnöke, Ko­pacz Zoltán, kifejtve: az elmúlt idény többek között attól volt sikeresebb a korábbiaknál, hogy időben összeállt a játékoskeret, fontos játékosokat sikerült megtartani, ugyanakkor az idegenlégiósok is megfelelőek voltak.

Pozitívnak mondható szezonon vannak túl Fotó: Lukács Zsolt

Pozitívumok és hiányosságok
Az idény pozitívumait említve Szakács Szabolcs kapus teljesítményét emelte ki, mondván, örömteli, hogy a Progym kilencvenkettese fontos mérkőzéseken kapott bizonyítási lehetőséget, az pedig még inkább, hogy a hálóőr meg is hálálta az edzőktől kapott bizalmat. Nem érinti ugyan a klubot, Kopacz azonban a mérkőzések internetes közvetítésére kitérve, a gyergyószentmiklósi Keresztes Média munkáját is a szezon pozitív hozadékaként említette.
A hiányosságoknál elsősorban az edzőkérdés került témába, a Progym elnöke ugyanis rámutatott: rájöttek, hogy nem járható út az edző-játékos megoldás, állandó trénerre van szükség, ez viszont nagy költségekkel jár. Mint mondta, hamarosan két külföldi edzővel lesznek beszélgetések, erre a célra pedig kimondottan támogatókat keresnek majd.
Mint ismeretes, a tavalyi szezon első felében a Roman Kosztromin–Vaclav Novák edző-játékos páros irányította a Progymot, a klub azonban előzőt menesztette, majd utóbbi is távozott a csapattól. Ezzel kapcsolatban a klubelnök azt mondta, bizonyos okoknál fogva megromlott a kettejük viszonya, amely egy idő után az öltöző hangulatára is rányomta a bélyegét, a vezetőség pedig érezte, hogy döntést kell hoznia. Kosztromint menesztették, kinevezték Farkas Csabát vezetőedzőnek, Vaclav Novákra pedig játékosként számítottak volna a továbbiakban, ő azonban távozott a klubtól.
– Úgy értékeltük, hogy a rájátszásban Novák jobb játékára van szükségünk, ezért levesszük az edzői terhet a válláról. Nem gondoltuk, hogy így reagál, úgy vélem, egy profi játékos nem csinálhatott volna ilyet – fogalmazott Kopacz Zoltán.
A rájátszás mérkőzéseivel kapcsolatban azt mondta, a Csíkszeredai Sportklub elleni két nyert hazai mérkőzés nagy fontossággal bír, a Galac elleni bronzmérkőzéseken pedig vélhetően elfáradt a csapat, az ellenfél pedig már szokva volt a MOL ligás tempónak köszönhetően. Hozzátette: a rájátszás-tapasztalat is sokat számít ilyenkor.

Bizakodás a továbbiakat illetően
A továbbiakkal kapcsolatban megjegyezte, bizakodó, hisz ha egy jó csapat, jó szakmai háttérrel, időben összeállna, akkor egy pozitív szezont lehetne kezdeni. A játékoskerettel kapcsolatban rámutatott: a tavalyi játékosok java részének szerződése van a Progymmal, az idegenlégiósok közül pedig Vitalij Kiricsenkóra, Pavel Boriszenkóra és Mihail Konyajevre vonatkozik ez.
Mindezek mellett Kopacz Zol­tán hozzátette: a műjégpálya rendbetételével kapcsolatban is bizakodó, itt azonban felmerülnek kérdések. – Az akadémia jóvoltából a sátorpálya helyzete tisztázott, kellene letenni, és jelenleg nincs hova. Mint klubvezetőt, és mint gyergyói embert is aggodalommal tölt el mindez, hisz úgy gondolom, a politikum azért van ott, hogy ezt megteremtse. Eddig is igyekeztünk a lehetőségeinkhez mérten minőségi sportot teremteni, ennyit kérnénk, hogy ezt teljesítsék – mondta.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.