Ötödik lett a magyar csapat

67

Nem tudta túllépni saját árnyékát a magyar jégkorong-válogatott a Kijevben zajló Divízió I/A csoportos világbajnokságon, és negyedik mérkőzésükön is vereséget szenvedtek. Ezúttal Lengyelország lépett át a magyar válogatotton, amely az ötödik helyen végzett, így jövőre is ezen értékcsoportban szerepelnek majd.

Jobban bírták a lengyel lábak a meccset Fotó: Fényes Gábor / MJSZ

Két fordulóval a Kijevben zajló Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon még úgy nézett ki, hogy a magyar válogatottnak egy győzelem és két vereség mellett van esélye visszajutni a világelitbe. Ehhez győzni kellett volna Lengyelország ellen csütörtök délután. A csoportban, a meccs előtt, egy dolog volt biztos, éspedig az, hogy a házigazda Ukrajna kiesik, miután szerda este 4–2-es vereséget szenvedett Kazahsztántól.
A magyar–lengyel nem indult jól magyar szempontból, hiszen Vas János bordarepedés, Gőz Balázs pedig lábsérülés miatt nem játszhatott a találkozón. Sőt előbbi a teljes vébét ki kell hagyja. A sok kiállítást hozó első harmadban nem esett gól, majd a fordulást követően a lengyelek veszélyeztettek, ám lövéseik egy ideig célt tévesztettek. A 26. percben viszont Krzysztof Zapala kihasználva Bálizs rossz helyezkedését, megtörte a gólcsendet. Kisvártatva emberelőnybe, de kétgólos hátrányba került a magyar válogatott: a védelem ügyetlenkedett, Tomasz Malasinski kiugrott, és fonákkal a kapuba lőtt. Innentől kezdve a lengyeleknek állt a zászló, akik a második harmadban fölényben hokiztak, kihasználva a magyar rövidzárlatot. Az utolsó felvonást pedig nagyon érett játékkal hozták le a piros-fehérek, megőrizve előnyüket és lezárva a találkozót.
A magyar válogatott legutóbb három éve, a dél-koreai Kojangban végzett a divízió I/A-ban az ötödik, azaz összesítésben a 21. helyen. A magyarok legközelebb pénteken 13.30-tól Kazahsztán ellen játszanak. A feljutásra jelen pillanatban Dél-Korea, Kazahsztán, Lengyelország és Ausztria pályázik. Pénteken minden eldől.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.