Öt érem Szörényvárról

75

Szörényvár – Drobeta Turnu Se­verin – adott otthont a múlt hétvégén az U23-as cselgáncs országos bajnokságnak, amelyen a csíkszeredai sportolók is tatamira álltak. Öten közülük éremmel zártak, de már a magyarországi Tatán edzőtáboroznak.

Érmekkel tértek haza az országos bajnokságról a csíki cselgáncsozók

Egymás után két korosztályos országos cselgáncsbajnokságnak is otthont adott Szörényvár – Drobeta Turnu Severin –, ahol érdekeltek voltak a csíki sportolók is. Alig két hete az U21-es mezőnyben két éremmel térhettek haza a csíkiak, ám az U23-as országosról már öttel.
Bajnoki címet szerzett Szőcs Elemér és Koncz Botond, míg a dobogó második fokára Stoica Márk léphetett fel. Bronzéremmel további ketten térhettek haza Orbán Lehel, illetve Bardócz Richárd révén.
A sportolók sokat nem pihennek, hiszen már hétfőn Tatán voltak, ahol egy nemzetközi edzőtáborban vesznek részt a héten, készülvén a zsúfolt hétvégére. Szőcs Elemér ugyanis a törökországi Antalyába utazik, ahol a felnőttek számára kiírt Grand Prix-megmérettetést szerveznek. A „fiatalabbak” is versenyben maradnak. Az U21-esek közül Dávid László, Koncz Lehel, illetve Orbán Lehel a Lignanóban sorra kerülő Európa-kupára, míg az U18-asok – Radvánszki Szilárd, Radvánszki Ádám és Antal Botond – a csehországi Teplicében rendezendő Európa-kupára utaznak.
A cselgáncsozók kiszállásait Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatja, sportpályázatán keresztül.

Eredmények
U23, Szörényvár: 1. hely: Szőcs Elemér (81 kg, Csíkszeredai Sportklub), Koncz Botond (100 kg, VSK Csíkszereda); 2. hely: Stoica Márk (90 kg, Csíkszeredai Sportklub); 3. hely: Orbán Lehel (60 kg, VSK Csíkszereda), Bardócz Richárd (73 kg, Csíkszeredai Sportklub); 5. hely: Dávid László (73 kg, Csíkszeredai Sportklub), Kocsis Hunor (90 kg, Csíkszeredai Sportklub).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.