Őszi Zenei Kavalkád

49

Október 26–29. között hatodik alkalommal szervezte meg a Székelyföldi Filharmónia az Őszi Zenei Kavalkádot, a 2017–2018-as – Filharmóniánk életében immár a tizedik – évad első fesztiválját. A kavalkád elnevezéshez illő módon idén is színes, változatos program jellemezte a rendezvényt: október 26-án, csütörtökön Musical-est nyitotta a koncertek sorozatát, amelyen F. Chripkó Krisztina énekművész ismert musicalslágereket adott elő Lókodi András dzsessz-zongorista közreműködésével. Október 27-én, pénteken a komolyzene foglalta el méltó helyét a fesztivál palettáján: az Alina Nauncef hegedűművész és Mihaela Manafu zongoraművész testvérpár előadásában W. A. Mozart hegedű-zongora szonátáinak hat darabját hallhattuk értő, érzékeny, kidolgozott tolmácsolásban. Október 28-án az ígéretes, immár nemcsak országos, de nemzetközi elismerésnek örvendő, sepsiszentgyörgyi származású ifjú zongoraművész, Szőcs Botond zongoraestjén tapsolhatott a közönség. A számos díjjal és ösztöndíjjal büszkélkedő fiatal művész kimeríthetetlen energiával és figyelemre méltó hozzáértéssel játszott, mintegy ízelítőt adva repertoárjának széles skálájából, színességéből. A fesztivál záróhangversenyét október 29-én, vasárnap tartottuk. A parádés szimfonikus hangverseny műsorán Robert Schumann Manfréd-nyitánya és III. szimfóniája, valamint Beethoven: V. (Imperial) zongoraversenye szerepelt. Ez utóbbit Titosz Gouvelisz görög zongoraművész értő tolmácsolásában hallhattuk. A hangverseny karmestere a jelenleg Magyarországon élő, török származású Alpaslan Ertüngealp volt, aki figyelemreméltó zenei karrierje során többek között Claudio Abbado asszisztenseként is tevékenykedett.
A Hargita Megye Tanácsa anyagi támogatásával létrejött fesztivál hangversenyeinek a szé­kely­udvarhelyi Városháza Szent István terme és a Székelyföldi Filharmónia hangversenyterme adott otthont.

Bodurian Ágota, Székelyudvarhely

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.