Orosz és finn továbbjutás

31

Mind az orosz, mind a finn válogatott lenullázta soros ellenfelét a Franciaországban és Németországban zajló A csoportos világbajnokság negyeddöntőjében és továbbléptek. Szombaton és vasárnap rendezik az elődöntőket, illetve a helyosztó meccseket.

Tegnap már a negyeddöntő mérkőzéseit rendezték a Kölnben és Párizsban zajló A csoportos jégkorong-világbajnokságon, ahol a két nyitómérkőzésen egy várt és egy „nem várt” eredmény született.
Az oroszok a csehekkel játszottak, és bár a csehek kezdtek aktívabban, köszönhetően a kiállításoknak, ám ez nem ért gólt. Az oroszok viszont Orlov, majd Kucserov révén hamar kétgólos előnyre tettek szert. A második harmadra az oroszok teret engedtek a cseheknek, de nagyon figyeltek a védekezésükre, majd az utolsó játékrész elejét megnyomták, és Panarin góljával lezárták a meccset.
A másik ágon a korábban az oroszokat verő Egyesült Államok a csoportkörben szenvedő finnekkel találkoztak. Előzetesen az amerikaiakat tartották esélyesebbnek, ám a finnek rácáfoltak a várakozásokra, és remek, pontos játékkal 2–0-ra nyertek. Az első harmadban ugyan még nem esett gól, de a második felvonás elején Rantanen, majd a harmadikban Kemppainen gólja finn győzelmet hozott.
Az elődöntőben két klasszikus párharc is összejöhet, amennyiben Kanada és Svédország tovább tud lépni. Az egyik ágon akkor orosz–kanadai, míg a másik oldalon svéd–finn párharc következne.

Ajánlott cikkek

Eredmények és párosítás
Negyeddöntő: Oroszország – Csehország 3–0 (2–0, 0–0, 1–0), Finnország – Egyesült Államok 2–0 (0–0, 0–1, 0–1). A Kanada – Németország, illetve a Svájc – Svédország mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.
Elődöntő párosítása: szombat: Oroszország – Kanada/Németország, Finnország – Svédország/Svájc.
Helyosztók, vasárnap: a 3. helyért (17.15); döntő (21.15).

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.