Nyílt nap a hőközpontnál

34

Nyílt napot tartottak tegnap a gyergyószentmiklósi fűtőműnél. Az önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézmény új vezetője fogadta a fogyasztókat, hogy személyesen számoljanak be esetleges problémáikról.

A távhőszolgáltatást érintő kérdéseikre kaphattak választ a fogyasztók. Nyitottság

Az elmúlt héten mutatta be a nyilvánosságnak Nagy Zoltán polgármester a távhőszolgáltató új igazgatóját, Erős Jánost. Már akkor hangsúlyozták, fontosnak tartják a lakókkal való kapcsolat erősítését, a kommunikáció hatékonyabbá tételét. Éppen ezért tartottak nyílt napot tegnap. A legfőbb cél az volt, hogy a lakók személyesen tudják elmondani problémáikat a szolgáltatással kapcsolatosan.
Blénesi Imre 6 tömbház képviseletében érkezett a kazánházba. Mint elmondta, a lakók rendszerint őt keresik meg a fűtést vagy meleg vizet érintő gondjaikkal, ő pedig jelzi azokat a szolgáltatónak. Megjegyezte, véleménye szerint, fontos volna „rendet tenni”, ugyanis sok lakó nem tudja a kötelezettségeit, vannak, akik hosszú ideig nem fizetik az elhasznált szolgáltatást vagy olyanok is, akik lakásukban adódott meghibásodásokról nem értesítik szomszédaikat.
Az egyik Forradalom negyedi lakószövetség képviselője elmondta, lépcsőházukban a meleg vízzel volt probléma, többen panaszkodtak, hogy gyakran nem meleg a víz, valamint csövek is szakadtak el. Más arról panaszkodott, hogy míg egyes lakásokban túl meleg van, más lakásokban nem elegendő a fűtés. Erős János igazgató kifejtette, az ilyen jellegű problémák jelentős része abból adódik, hogy évek óta nem voltak kitakarítva a lépcsőházi hőcserélők. A fűtőműből megfelelő hőmérsékletű víz megy a rendszerbe, viszont a modulok egyes alkatrészein a lerakódások akadályozzák, hogy az el is jusson a fogyasztókhoz.
Az új vezető elmondta azt is, nemcsak a lépcsőházi rendszerekre, hanem az egész fűtőműre jellemző, hogy nem volt rendszeresen elvégezve az általános karbantartás, ami véleménye szerint kétévente lenne indokolt. Ezeket a problémákat igyekeznek minél hamarabb orvosolni, éppen ezért felvették a kapcsolatot azzal a céggel, mely a kazánok egy részét beszerelte. Az ő szakembereik fogják képezni hamarosan a gyergyói munkásokat, hogyan takarítsák szakszerűen a berendezéseket. Több hónapba, akár egy évbe is telhet, mire a fűtőműben és a lépcsőházakban is elvégzik a karbantartást. Természetesen, ha jelzik a fogyasztók, hogy valahol nincs vagy nem megfelelő a szolgáltatás, oda azonnal küldenek szerelőt. Mint elhangzott, a lakók és a szolgáltató közötti kapcsolattartásban igen lényeges szerep hárul a lakástulajdonosi társulásokra, Gyergyószentmiklóson azonban még mindig kevés ilyen társulás alakult meg.
A nyílt napon az érdeklődőket körbevezették a hőközpontban, ismertették annak működését, valamint válaszoltak a fogyasztók kérdéseire is.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.