Negyedik helyen zárt a TCT

54

Szekszárd és környéke adott otthont a 42. Gemenci Nagydíj kerékpáros versenynek, a résztvevők három nap alatt négy szakaszt teljesítettek. A viadalon 151 kerékpáros állt rajthoz, közöttük a Tusnad Cycling Team kerékpárosai is. Csapatban a csíkszeredaiak a negyedik helyen zártak.

TCT-sek a Gemenc Nagydíjon
TCT-sek a Gemenc Nagydíjon

Szekszárd főhadiszállással rendezték meg a hétvégén a 42. Gemenci Nagydíj kerékpáros versenyt, amelyen 25 csapatból összesen 151 sportoló állt rajthoz. A viadalon jelen volt a Tusnad Cycling Team is, a csíkszeredai csapat a Novák Károly Eduárd, Sebestyén Szabolcs, Crista Daniel, Dobre Vlad Nicolae, Barbu Nicola Andrei és Martin Lestido Rey felállítással vett részt a magyarországi versenyen.
Pénteken a Sygnus-kupáért rendezték Szekszárd és környékén az első, 123 kilométeres szakaszt, amelyet az olasz Francesco Delledonne (Delio Gallina Colosio) nyert meg, az első 73 sportoló a győztessel azonos idővel ért célba. A TCT-sek közül Martin Lestido Rey a 20., Crista Daniel a 25., Dobre Vlad Nicolae a 40., Barbu Nicola Andrei a 74., Sebestyén Szabolcs a 83. helyen ért célba, Novák Károly Eduárd viszont nem fejezte be a futamot, a csíkszeredai kerékpáros ugyanis elesett, a balesetben pedig kezén és lábán szenvedett sérüléseket. A szakasz során jól ment a hegymenés a csíki csapat sportolóinak, Lestido Rey 14 pontot szerzett, nyert egy hegymenést és egyszer harmadik lett, míg Crista az első hegymenésen a negyedik helyen zárt.
Szombaton délelőtt a Paks-kupáért zajlott a verseny a városban és annak környékén kialakított 70 kilométeres pályán, a szakaszt a szlovén Rok Korosec (Radenska Ljubljana) nyerte, a TCT-ből Lestido Rey a 12., Crista a 14., Dobre a 38., Sebestyén a 48., Barbu az 54. helyen ért célba. Lestido Rey ismét pontozott a hegymenők között, a második hegyibefutón 3.-ként haladt át.
Szombat délután Szekszárd utcáin egy kritériumversenyt tartottak, az 1,7 kilométeres pályát 33 alkalommal teljesítette a mezőny. A szakaszt az olasz Mattia De Mori (Delio Gallina Colosio) nyerte, a TCT-sek közül Lestido Rey a 14., Dobre a 37., Sebestyén az 53., Barbu az 54., Crista a 71. helyen zárt.
Vasárnap a Tarr-kupáért 132 kilométert tekert a mezőny Szekszárdon és környékén, a szakaszt az egyénileg induló Kusztor Péter nyerte, a TCT-sek közül Lestido Rey a 7., Crista a 12., Dobre a 32., Sebestyén a 38., Barbu pedig az 54. helyen zárt. A 4. szakaszon Lestido Rey a három hegymenés mindegyikén harmadikként ért fel a csúcsra.
A versenyt Korosec nyerte, összetettben Lestido Rey a 9., Crista a 30., Dobre a 31., Sebestyén a 41., Barbu a 45. helyen zárt, a hegymenők viadalán a csíki csapat spanyolja a második helyet szerezte meg, míg a Tusnad Cycling Team a negyedik lett a csapatversenyben.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.