Négy mérkőzés, százegy találat

50

Két korosztályban hat mérkőzést játszottak a hétvégén a csíki csapatok hazai környezetben. A hat meccsen összesen százegyszer találtak az ellenfél kapujába a csíki hokisok, a vendégek pedig mindössze hatszor voltak eredményesek.

Forró jelenet a kapu előtt. Izzott az ellenfél hálója Fotó: László F. Csaba

Négy U16-os és két női jégkorong hazai bajnoki találkozó helyszíne volt a hétvégén Csíkszereda, illetve Csíkkarcfalva. Mind a hat találkozót a csíki csapatok nyerték, a házigazdák százegyszer, míg a vendégek hatszor voltak eredményesek.
A Vákár Lajos Műjégpályán az ISK Csíkszereda a CSM Suceava csapatát fogadta szombaton este és vasárnap reggel a hazai U16-os bajnokságban. A két meccsen összesen 207 csíki kapuralövést jegyeztek, míg a moldvaiak mindössze tízszer veszélyeztették az ISK kapuját, gólt viszont nem értek el. Az ISK annál eredményesebben játszott, a két meccsen hatvanhéttel terhelték meg a Suceava kapuját.
Csíkkarcfalván a Felcsík SK a Bukaresti Steaua Rangers-Husky-t fogadta szintén az U16-os bajnokság keretében, Antal Előd tanítványai is behúzták mindkét meccset, szombaton 5–2-re, tegnap 7–0-ra győzték le a fővárosiakat.
Két meccset játszottak a hazai női bajnokságban is, amelyeken a Csíkszeredai Sportklub főleg a harmadik harmadokban mutatott teljesítmény alapján megérdemelten győzött. Az első találkozó sportszerűen zajlott, ám a második meccsen több alkalommal is eldurvult a helyzet a jégen, igaz verekedés nem alakult ki, de kemény ütközéseket láthatott az alig félszáz fős közönség. Végül mindkét nap tizenegy gólt ütöttek Sándor Ibolya tanítványai, míg a fővárosiaknak négyszer sikerült a hálóba juttatniuk a korongot.
A szintén a hétvégére kiírt U16-os Galaci Dunărea – ISK Gyergyószentmiklós találkozókat elnapolták, mert a sportiskola anyagi helyzete miatt a gyergyóiak nem tudtak elutazni a Duna parti városba.
Eredmények: U16: ISK Csíkszereda – CSM Suceava 33–0 és 34–0, Felcsík SK – Steaua Rangers-Husky 5–2 és 7–0; női bajnokság: Sportklub – ISK Triumf 11–1 és 11–3.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.