Nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem

50

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban tegnap kezdődött és jövő hét végéig tart a Könyvtári Napok elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek ki­emelt tematikája a környezetvédelem. Kisiskolásoktól idősekig minden korosztály igényeire figyeltek a szervezők.

Két héten át, május 19-ig tartó rendezvénysorozattal ünnepel idén a Kájoni János Megyei Könyvtár, és a Megbocsátás napjaival tegnap már el is kezdődtek a Könyvtári Napok. Ennek értelmében a rendezvény teljes időszaka alatt elnézik a késedelmi díjat a megkésve visszaszolgáltatott dokumentumok esetében. Az első „igazi” programpont viszont ma 16 órától kezdődik: az Európa Napot és az Ifjúság Napot kiállítással, és kortárs európai szerzők műveiből való felolvasással ünneplik.
Holnap 17 órától a test, a lélek és a kereszténység kapcsolatát boncolgató Testben élünk című kötet szerkesztőjével, szerzőivel és kiadójával találkozhatnak az érdeklődők. Másnap, csütörtökön ugyancsak 17 órától a Dózsa György-emlékkonferencia előadásait tartalmazó, lapkiadónk gondozásában megjelent Dózsa című kötetet mutatja be főszerkesztőnk, Sarány István.


Hétvégétől a környezeti nevelés veszi át a főszerepet, illeszkedve a könyvár által meghirdetett Környezetvédelem éve programjainak sorába. 12-én, pénteken nyílik meg a Zöldkuckó, a természeti értékeink fontosságát hirdető könyvtári sarok. A program főként a gyermekeket célozza, de a kiállított kiadványok bárki számára érdekes információkat tartalmaznak. Jövő hétfőtől indul – szó szerint – a Zöldbusz, a környezetvédelmi alternatív oktató program: az „utazó tanteremben” önkéntesek jóvoltából diákcsoportok, iskolai osztályok tanulhatnak a természetről, annak védelméről, szeretetéről. Megbizonyosodhattunk afelől, hogy ez a programpont rendkívül népszerű: a helyek már beteltek, új csoportokat nem tudnak fogadni. A Zöldbuszt a rendezvénysorozat partnere, a The European Nature Trust Alapítvány működteti.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.