Nagy Pál maradt az elnök

Tisztújító közgyűlést tartott október 9-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezete. A régi elnökséget újraválasztották, nevesítették a szombati Országos Küldöttgyűlésre delegáltakat.

Bizalmat szavaztak a korábbi elnökségnek

Nagy Pál, a szervezet elnöke a gyűlés elején számolt be az elmúlt két évről. A változatos tevékenységi palettáról kiemelt programként tartják számon például a Szent László nyomában programot, a nyári gyerektáborokat, az Udvarhelyszéki és Székelyudvarhelyi Értéktárak működését.
Ugyancsak fontos eredménynek értékelték az EMNT szerepét a tavalyi helyhatósági választásokon, amelynek köszönhetően ezután az EMNT-tagok közül többen önkormányzati képviselőként is tudják a civil szféra érdekeit képviselni.
A székelyudvarhelyi Demok­rácia Központban az elmúlt évek­ben is folyamatosan és eredményesen zajlott a honosítás, így Udvarhelyszéken az EMNT által honosított polgárok száma megközelíti a 27 ezret.
A beszámoló elfogadása után a tisztújítás következett, amelynek során a jelenlévők újabb két évre bizalmat szavaztak az öttagú elnökségnek, amelynek elnöke Nagy Pál, elnökségi tagjai pedig Biró Edith, Szarvas Zsuzsanna, Bíró Levente és Szabó Károly.
A közgyűlés megválasztotta a küldöttség tagjait, akik Ud­varhelyszéket képviselik október 14-én, a kolozsvári Országos Küldöttgyűlésen.

HN-információ