Nem sikerült a továbbjutás

Kétgólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a Románia-kupa harmadik fordulójában a Bákói Aerostar vendégeként. A csíki csapat ezzel a vereséggel kiesett a sorozatból, és innentől kezdve csak a bajnokságra koncentrálhat. Össze kell szedjék magukat a piros-feketék.

Kezd hullámvölgybe kerülni az FK Fotó: Halmágyi Zsolt

Célként fogalmazta meg Vágó Attila, az FK Csíkszereda labdarúgócsapatának trénere, hogy a kupában túl kell jutni a Bákói Aerostar alakulatán, még akkor is, ha olyanok jutottak szóhoz inkább, akik eddig kevesebbet játszottak.
A bajnokságban a Bákó Aerostar szintén az I-es csoportban van, amelynek az ötödik helyét foglalja el két döntetlennel és egy győzelemmel. Az FK Csíkszereda pedig egy döntetlennel, egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik. Utóbbit pedig épp a legutóbbi fordulóban szenvedte el az acélosnak egyáltalán nem mondható Románvásári VSK vendégeként.
A 4–1-es vereséget hozó utolsó forduló nyomaiból nem tudott feltápászkodni az FK alakulata, és a Bákói Aerostar már a 33. percben megszerezte a vezetést, amikor Cătălin Oanea egy rossz vendég felszabadítást rúgott rá kapásból a tizenhatos vonaláról, külsővel. A folytatásban ugyan benne volt a csíkiak játékában a gól, de nem sikerült azt megszerezni, majd a hazaiak az utolsó percben egy kontrát követően büntetőt harcoltak ki. Ezt Cătălin Vraciu értékesítette, bebiztosítva a kétgólos győzelmet.
Ezzel eldőlt, hogy a sorozat további körében már nem lesz harmadik ligás megyei érdekeltségű csapat, miután a Szé­kely­udvarhelyi FC korábban búcsúzott. Ott van viszont a Szé­kely­keresztúri Egyesülés, amely ma délután 16.30 órától hazai pályán fogadja a harmadik ligás Kolozsvári Sănătateát.
A harmadik ligában az FK Csíkszereda hétvégén a gyenge játékerőt képviselő Metalosport Galac otthonába látogat, ahonnan kötelezően el kell hozzák a pontokat, míg a Székelyudvarhelyi FC a CSM Focșani-t fogadja.

HN-infromáció