Nagy csatára késztették a címvédőt

26

Hatalmas szívvel játszott a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga szezonnyitó mérkőzésén a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen, de hiába vezetett már 2–0-ra is, a végén az ellenfélnek osztották ki a három pontot.

A Sportklub újonca, Fodor Csanád nagy lelkesedéssel játszott Fotó: Pál Zoltán

Közel telt ház előtt nyitotta meg az Erste Liga 2017/2018-as idényét a Csík­szeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen vette fel a harcot. Ahogy a közönség is, úgy a fiúk is 110 százalékon égtek. Leo Gudas csapatában mondhatni két meglepetés volt: egyrészt Farkas Tamás hátvéd poszton játszott, míg a negyedik fiatal sor is végig a jégen volt.
A találkozót Láda két kék vonalas lövése nyitotta meg, majd a Sportklub az első felépített támadásból gólt is szerzett. Fodor kapu mögül visszatett korongját Antal Zs. vágta be Adorján ketrecébe. Pár percre rá pedig már kettő volt közte. Egy Taratuhin–Moldován összjáték végén az orosz csatár volt eredményes. A kétgólos előny feldobta a hazai csapatot és Fabus két alkalommal is remek kiugratást kapott, amellyel szólóig is mehetett volna, de utolérték.
A második játékrész egy életerős Antal Zs.-bombával kezdődött, amelyet Adorján a bárd végével tudott kitornászni. Igazán pörgős volt a meccs, majd a kék-fehér védelem majdnem „szívbajt” hozott a szurkolókra egy hátul eladott korongból, amellyel Tóth G. nem tudott élni. A 24. percben aztán a semmiből egyenlített a DVTK. Galanisz takarásból leadott életerős lökete kicsorgott Ruczuj kesztyűjéből és a vasról a kapuba vágódott. A hazai alakulat azonnal válaszolhatott volna, de Taratuhin Fabusnak címzett keresztpassza után Adorján hatalmasat mentett. A folytatásban a hazai oldalon Antal Norbert hagyott ki ziccert, míg a túloldalon előbb Sakaris, majd Vas és végül Láda löketénél kellett hatalmasat védjen Ruczuj. És amikor már a szünetre készültek a felek és a szurkolók is, akkor egy kék vonalas vendéglöket átcsorgott Ruczuj alatt és a kapu torkából Sakaris egyenlített.
Az utolsó felvonásra is jól jött ki a hazai csapat, és rögtön az első percben visszavehette volna a vezetést, amikor Taratuhin mesterien találta meg a hosszúban ütemre érkező Brnakot, aki viszont az ajtó-ablak helyzetben Adorján találta el. Ami pedig nem jött össze az egyik oldalon, az összejött a túloldalon. Egy saját harmadban elveszített korong után nagy kavarodás támadt Ruczuj kapuja előtt, majd a pakk a hálóba kötött ki. A gólt Sakarisnak írták. A DVTK pedig megragadta a lehetőséget és igyekezett tempót diktálni, majd a harmadik fórjukkal éltek is, amelyet sakk-mattra játszottak ki. Sakaris volt az asszisztos, Gőz pedig a befejező.
A hajrában a DVTK stabilizálta a játékát és kevés teret engedett a hazai csapatnak, amely két perccel a vége előtt kapusát lehozva igyekezett gólt szerezni. Ugyan beszorult a DVTK, de a három pontot nem sikerült elvenni tőlük.

[box type=”shadow” ]Erste Liga, eredmények

Ajánlott cikkek

Péntek: Brassói Corona – DVTK Jegesmedvék 0–3 (0–1, 0–1, 0–1) /Pavuk (20.), Kulmala (36.), Vas J. (58.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – MAC Budapest 3–5 (1–2, 1–2, 1–1) /Hetényi P. (5.), Skrypets (39.), Novotny (42.), illetve Jokila (4.), Terbócs (5.), Garát (26.), Brown (30.), Nagy K. (59.)/; Ferencvárosi TC – Fehérvári Titánok 8–1 (1–0, 3–0, 4–1) /Rafaj (12.), Dubek (33., 53.), Jabornik (38.), Németh A. (39.), Hiteamaki (47.), Szappanos (57.), Tóth R. (58.), illetve Reiter (43.)/; Vienna Capitals II. – Újpest 1–3 (1–1, 0–0, 0–2) /Thalhammer (11.), illetve Benk (16., 57.), Ropret (45.)/.
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék 2–4 (2–0, 0–2, 0–2) /Antal Zs. (4.), Taratuhin (8.), illetve Galanisz (24.), Sakaris (40., 45.), Gőz (50.)/.
A Fehérvári Titánok – MAC Budapest, illetve a Ferencváros – Vienna Capitals mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget, míg az Újpest – Dunaújváros összecsapást ma 21 órától rendezik.

KHL-es hátvéd érkezik

Több mint ötszáz mérkőzése van az orosz első ligában, orosz bajnok is volt, de az idei szezonban a Csíkszeredai Sportklub színeit fogja képviselni. Ő nem más, mint a hátvéd poszton bevethető Vjacseszlav Belov. A 34 esztendős hátvéd Permben született ám az Avangard Omszkban mutatkozott be a felnőttek között. Ugyancsak az Omszkkal lett orosz bajnok, de megfordult már a Szpartak Moszkvában, a Novoszibirszkben, Cseljabinszkben, vagy épp Togliattiban. A legutóbbi idényben a fehérorosz bajnokságban szerepelt a Sahter Szoligorszkban. A sportoló a pénteki Fehérvári Titánok elleni meccsen lesz bevethető.[/box]

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.