MOL-ból ERSTE Liga

15

Már a múlt héten eldőlt, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség nem folytatja a közös együttműködést a MOL Nyrt.-vel, ami a jégkorongtámogatást illeti. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) pedig hamar továbblépett a történteken, és máris egy nagy nemzetközi bankkal, az ERSTE-vel állapodott meg három évre.

A 2017/18-as szezontól Erste Ligának hívják az első osztályú férfi jégkorongbajnokságot. A magyar szövetség (MJSZ) sajtóközleményében Such György elnök úgy fogalmazott, hogy a hároméves megállapodás jelentős előrelépés a sportág életében.
– Nagyon örülök annak, hogy a jégkorong mellett hagyományosan elkötelezett szponzorral sikerült megállapodnunk – jelentette ki, hozzátéve: ez remélhetőleg csak a kezdete egy kölcsönösen előnyös, hosszú távú együttműködésnek.
A sportág korábbi főtámogatója és a liga névadója, a MOL Nyrt. szerdán jelentette be, hogy közel tíz év után véget ért kapcsolata az MJSZ-szel, ezalatt több mint egymilliárd forintot költött a magyar jégkorongsportra. Az MJSZ honlapján köszönte meg a támogatást, amelyet „a legnagyobb magyar vállalat 2008 óta mind anyagilag, mind pedig szakmailag hozzátett a sportág színvonalának növeléséhez”. Egyben jelezte, hogy 2017 év végéig a MOL a magyar válogatott főtámogatója, így az MJSZ továbbra is stratégiai partnerként tekint a vállalatra.
Az előző idényben tizenegy csapat indult a ligában, a szeptemberben rajtoló, 2017/18-as szezonban kilenc klub vesz részt: az ASC Corona 2010 Brassó, az SC Csíkszereda, a Dunaújvárosi Acélbikák, a DVTK Jegesmedvék, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencvárosi Torna Club, a MAC Budapest és az UTE.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.