Mindenkit becsaptak? A Föld valójában lapos?

28

Mai világunk egyik aggasztó jellemzője, hogy nagyon sok álhírrel találkozunk a világhálón. A megbízható hírforrások mellett jól megélnek az olyan weboldalak is, amelyek mindenféle érdekes, azonban kétes hitelű információt terjesztenek. Ezekkel az a legnagyobb baj, hogy sok ember képtelen különbséget tenni a valós és a kreált hírek között, így nem ritka, hogy a közösségi oldalakon olyan kattintásvadász címek jelennek meg, mint Gyászol az ország és a bokszvilág! Rettenetes ami történt! Még a szülészorvos is sokkot kapott, amikor meglátta ezt az újszülöttet!!!! Ismét rohamtempóban terjed a régi gyermekbetegség!!!! – így, négy felkiáltójellel, vesszőhibával stb.. Sajnos, sokan vannak, akik nem látják a számtalan figyelmeztető jelet ezekben a címekben, és nem tudják, hogy a kattintással sok esetben már meg is osztják a hírt ismerőseikkel.
Az álhírek és összeesküvés-elméletek sokaságában az elmúlt hetekben az internet népesebb közössége is találkozott az egyik, szerintem legmeghökkentőbb összeesküvés-elmélettel, azzal, hogy a Föld valójában lapos. Az elméletet egyébként egy amerikai pasas dobta be a köztudatba még 2013-ban. Százezresre tehető ma már a Lapos Föld Mozgalom tagjainak a száma. Jelenleg csak Magyarországon több mint kétezren tagjai a csoportnak, természetesen azt nem tudni, hogy közülük valójában hányan hisznek is ebben.
Szerintük valamilyen háttérhatalom szándékosan téveszti meg az embereket, összejátszanak a NASA-val. Elhitetik velünk, hogy a Föld gömbölyű, eltitkolják, hogy a Nap és a Hold valójában egy-egy korong, amelyek hasonló méretűek és a Föld felett köröznek stb. Sokáig lehetne részletezni, hogy milyen (ál)tudományos adatokkal bizonyítják az elméletüket, de egy biztos: ha már abban sem lehet bízni, hogy a Föld gömbölyű, akkor tényleg reménytelen világban élünk. Én azért merem remélni, hogy bár ez az egy dolog biztos pont marad az életünkben.

Ajánlott cikkek

Válogatott érdek

Urbánus meteorológia

Kb. – Tb.

Márk Bolglárka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.