Mihamarabb elkezdenék a munkát

6

Minél hamarabb neki kell fogni – jelentette ki a gyergyó­szent­miklósi műjégpálya tetőszerkezetének felújításával kapcsolatos tegnapi sajtótájékoztatón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A felújítási munkálatok részleteiről egyeztetett a megyeelnök Nagy Zoltán polgármesterrel, utóbbi pedig közölte: a város számára az lenne az ideális, ha a megyei önkormányzat nagyobb részarányban járulna hozzá a beruházás költségeihez.

Gyergyói jégpálya. Mihamarabb elkezdenék a tető felújítását. Fotó: Kertész László

Mindkét megoldásra nyitottak vagyunk – jelentette ki Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere, mondván, volt egy olyan javaslat, hogy a város terveztesse meg és írja ki közbeszerzésre a munkálatot, a másik pedig az volt, hogy mindezt a megyei önkormányzat végezze. A polgármester elmondta, a finanszírozással kapcsolatos egyeztetések során a megyei tanács javaslata az volt, hogy 42 százalékos önrészt vállalnálak, az összeg 58 százalékát pedig a város kellene biztosítsa. – Ezt az összeget nem tudjuk záros határidőn belül előteremteni – jegyezte meg Nagy Zoltán, hozzátéve: ezt jelezték is a megyei önkormányzatnak.
Mindemellett elmondta, a Székelyföldi Jégkorong Akadémián belül egy sátorpályát is létesítenek Gyergyószentmiklóson, amelyet vélhetően ősztől üzembe helyeznek. Hozzátette, a munkálatok ideje alatt a sátorpálya kiszolgálná a tevékenységeket, majd pedig elválik, hogy mi lesz a sorsa, mivel egy dolog biztos: két pályát nem tud a város fenntartani.
Borboly Csaba megyeelnök a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, az egyeztetés eredményeképp arra jutottak, hogy Hargita Megye Tanácsa egyedi támogatásként, a tartalékalapjából finanszírozná a beruházást, a lényeg, hogy minél hamarabb elkezdjék a munkálatokat.
A beruházással kapcsolatban az Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke, Bajkó Tibor is örömét fejezte ki, mondván, már csak a minőségi kikapcsolódás tekintetében is fontos a szervezet számára.
A tetőszerkezet felújításának összértéke 2,8 millió lej, azonban végső összegről csak a közbeszerzést követően lehet beszélni.

Kertész László

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.