Mehetünk moziba

37

Mától tíz napon keresztül újra benépesedhet a csíkszeredai mozi nézőtere, a Filmszereda programsorozat alatt főleg új magyar és román filmeket vetítenek, de lesznek rajzfilmek és külföldi alkotások is a programban. Mehetünk újra moziba.
A felújított, egykor Transzilvánia néven futott moziban kitűnőek a körülmények, az épület mind kívül, mind belül megújult, nyugati színvonalú lett. Még emlékszem, amikor a Piedone-filmekre csupa három lejért váltottunk jegyet, a Szeplőst (Pistruiatul) meg olyan nap is volt, hogy négyszer néztük meg a barátainkkal. Az Elfújta a szél című filmremeket majdnem végigaludtam, a Titanic alatt – ami azt hiszem, számomra az utolsó megnézett film volt a régi Transzilvániában – meg zsebkendőt osztottam a mögöttem ülő két lánynak, nehogy elázzon az inggallérom. Az Elvarázsolt dollárra bérletünk volt, négy napig reggeltől estig a kilences sor közepén ültünk és az akkor még kakasnak nevezett pattogatott kukoricát majszoltuk.
Egyszer valami indiai filmre is jegyet vettünk véletlenül, de hamar feladtuk, mert annyi nyávogást addig nem hallottam, igaz, azóta van már iksz-faktor meg miegymás, ott ugyanaz a kornyikálás megy. Így azt sem nézem. Sandokant nem is tudom, hány alkalommal néztem meg, és olyan is volt a 90-es évek közepén, hogy négyen ültünk a nézőtéren, mégis levetítették nekünk a filmet. Azóta sok minden megváltozott.
Ma már a friss filmeket a netről letöltve nézzük a legtöbben, a mozikedvelők pedig olykor Brassóba vagy Kolozsvárra utaznak egy-egy jó filmet látni. Most viszont új lehetőség nyílik számukra és számunkra egyaránt, van immár Csíkszeredában is egy modern, jól felszerelt mozi. És tíz napig remek filmek kerülnek a vetítővászonra. Mától menjünk a moziba be!

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.