Megyei rangadót rendeznek

25

Nincs megállása a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának, amely újabb mérkőzés elé néz ma este. Az ellenfele ezúttal a Gyergyószentmiklósi Progym lesz, amelynek ez lesz az első hivatalos meccse. Nagy a különbség a két csapat között, ami a lejátszott mérkőzések számát illeti, de hogy a jégen mekkora lesz a különbség, arra ma este kapunk választ.

Jégen a két székelyföldi csapat

Újabb nehéz hét vár a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozóira, akik az Erste Liga-meccsek mellett még a román bajnokságban is jégre kell lépjenek. A csíki csapat a múlt héten hét nap alatt öt meccset játszott, amelyek közül a román bajnokikat – kettő a Bukaresti Steaua és kettő a Sportul Studențesc ellen – simán megnyerte, ám a Fehérvári Titánok elleni Erste Ligás találkozót, ha minimális különbséggel is, de elveszítette.
Ez a hét sem lesz könnyebb, hiszen kedden a román bajnokság keretében a Gyergyószentmiklósi Progym vendégei lesznek, míg pénteken Miskolcon a DVTK, vasárnap az Újpest, míg jövő hétfőn a Dunaújváros otthonában lépnek pályára.
A csíki csapat a keddi mérkőzés előtt sokkal többet volt jégen, mint aktuális ellenfele, a Gyergyószentmiklósi Progym. A felkészülési időszak kezdetétől a kék-fehérek nem kevesebb, mint 13 meccset ütöttek le, míg a piros-fehérek csupán kettőt.
A keddi találkozóra a Leo Gudas–Ho­zó Levente edzőpáros nem fog számítani a hétvégén még a keretben levő és pályára is lépő Casa­neanu Eduardra, illetve Ré­szegh Zsoltra, akik az ISK Csíkszereda U18-as csapatával magyar bajnoki meccseken vesznek részt a héten.
A Gyergyószentmiklósi Pro­gymra az idei idényben alaposan fel kell készüljön mindenki. Egyrészt a csapatot már a svéd-dán kettős állampolgárságú Jörgen Kryger Andersen vezeti, míg a keretből Nyerges, Kiricsenko, illetve Boriszenko nem számítanak légiósnak, hiszen a nyáron megkapták a román állampolgárságot. Így helyüket további légiósokkal lehetett feltölteni és a korábbi galaciak, mint Nyimenko vagy épp Csernenko – ukrán válogatottak is voltak – nem tűnnek gyengéknek, sőt.
Mindezek fényében izgalmas mérkőzésre van kilátás 18.30-tól a gyergyószentmiklósi jégpályán.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.