Megszólítják a hévízi magyarságot

61

Hatodik alkalommal szervezik meg a Magyar Művelődési Na­po­kat Maroshévízen. A négy nap e­seményeit tematikusan cso­por­to­sították, a programok ma rajtolnak.

Jelentős eseménysorozat várja a hétvégén a maroshévízi magyar közösséget. Barticel Kiss Krisztián református lelkész, a művelődési napok szervezője elmondta, a rendezvény célja a hévízi magyarság megszólítása, arra is szeretnék felhívni a szülők figyelmét, milyen fontos az értékek megőrzése, és az, hogy gyermekeiket magyar iskolába írassák.
Egyház és kultúra köré szerveződik a Magyar Művelődési Napok kezdőnapjának programja. A megnyitót ma 17 órától tartják a római katolikus templomban, majd a művelődési házba várják az érdeklődőket kabaréelőadásra, melyre díjtalan a belépés. Holnap Kemény János Iskolanapot tartanak, 9 órakor kezdődik a megemlékezés, majd körzeti vers- és mesemondó verseny lesz. 13 órától kulturális kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, melynek meghívottjai Lászlófy Pál István, Darvas Kozma József, Balázs Bécsi Attila, Veress László, Vetési László, Fráter Olivér, Bende Sándor, a moderátor pedig Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője. A rendezvényre nemcsak a hévízieket várják, hanem bárki részt vehet, akit a téma érdekel – hangsúlyozta a szervező.
Szombaton dr. Urmánczy Nándor Emléknapot tartanak immár tizedik alkalommal. 11 órától öku­menikus igehirdetés lesz a római katolikus templomban: Gál Hunor örmény katolikus, Barticel Kiss Krisztián református és László Áron római katolikus papok jelenlétében. Majd a kulturális műsort követően, az Urmánczy családi sírboltnál koszorúznak. Délben a Közösségi Ház nagytermében átadják az Urmánczy Nándor díjat. Többek között beszédet mond majd dr. Gortvay István, Urmánczy Nándor unokája is. A nap folyamán lesz még kiállítás, diákoknak vetélkedő valamint koncert is.
Vasárnap néptáncfesztivállal zárul a rendezvénysorozat.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.