Meglepetés Mikulásra

Csíkszenttamási diáklány kezdeményezésére indult gyűjtés a hátrányos helyzetű családok részére, akiket a tervek szerint Mikulásra lepnek majd meg az ajándékcsomagokkal. Ágoston Edina, a jótékony akció megálmodója közölte: ha sok csomag gyűl össze, más községek rászorulóit is meglepné.

Ajándék hátrányos helyzetű családoknak. Tasaknyi együttérzés

Tavaly karácsonykor indult először olyan adománygyűjtő akció Csíkszent­tamáson, amelyet Ágoston Edina 11. osztályos tanuló szervezett. Az akkori jótékonysági gyűjtés során három falu nehéz sorban élő családjaihoz jutottak el az adományok.
A diáklány lapunk kérdésére elmondta, hogy a tavalyi magánakció után az idei gyűjtéshez csatlakozott a Tegyünk Egymásért Egyesület is.
– Tavaly karácsonykor fogalmazódott meg bennem, hogy segíteni szeretnék a hátrányos helyzetű embereken. Az akkori gyűjtés során körülbelül 100 családhoz jutottak el csomagok, remélem, ez idén sem lesz másként. Mikulásra szeretném meglepni a falumbeli rászorulókat, de ha sok adomány érkezik, akkor elszállítanánk más községekbe is – mondta Edina.
A Jótékonykodás! Segítsünk a rászorulókon jelmondatú gyűjtéshez csatlakozhat bárki, aki szebbé tenné a hátrányos helyzetű családok ünnepeit. A Csíkszenttamás 102. sz. alatt lehet leadni az ajándékokat.
A Tegyünk Egymásért Egyesület részéről András Ervin alelnök Csíkszeredában is vállalja az adományok gyűjtését. Vele a 0751–494957-es telefonszámon egyeztethetnek.

Keresztes Bea