Másodjára is a Sportklub nyert

56

Gólokban gazdag, fordulatos és nem utolsósorban izgal­mas mérkő­zésen van túl a Csík­szeredai Sportklub és a Gyergyó­szent­mik­lósi Progym a román jég­ko­rongbajnokságban. A Sport­klub ve­zetést szerzett, majd háromgólos hátrányba került. Innen pedig sikerült a maga javára eldöntenie a meccset.

A szoros eredmény ellenére megérdemelten nyert a Sportklub Fotó: László F. Csaba

Telt ház előtt rendezték meg Csíkszeredában a Csíkszeredai Sportklub – Gyer­gyó­szentmiklósi Progym román jégkorong bajnoki páros mérkőzés második felvonását. Mint ismert, hétfőn este a kék-fehérek 5–2-es győzelmet arattak Gyergyószentmiklóson, most ismét a győzelem szándékával léptek jégre.
Sokáig nem is kellett várni a hazai találatra, hiszen Rokaly Szilárd már a hatodik percben megzörgette Szakács hálóját. A folytatásban is a hazai csapat játszott fölényben, Brnak révén a kilencedik percben nagyon közel volt az újabb gólhoz, de a ziccer kimaradt, majd kontrából Novak egyenlített. A Sportklub alkotott, míg a Progym kontrázott, nem is rosszul. Mígnem a 19. percben Kaszkov kihasználta az első vendég emberelőnyt.
A második harmad remekül kezdődött csíki szempontból, Fabus holt szögből leadott lövése beakadt. Ekkor viszont a vendégek percei következtek, akik rendre lekontrázták a hazaiakat, és Nyimenko, Daradics, illetve Kaszkova góljaival már ők mentek hárommal. A Sportklub edzőpárosa viszont nem ijedt meg, bízott csapatában, ahogy a közönség is. A Sportklub hatalmas erőket mozgatott meg, jóval nagyobb sebességre kapcsoltak, ez eredményre is vezetett. A 30. percben Fabus szépített, majd a harmad végén Potapov mínusz egyre hozta fel a csapatot.
Az utolsó felvonásra sem változott a játék képe. A kék-fehérek jóval nagyobb ritmust tudtak diktálni, amelyet az apránként elfáradó vendégek nem tudtak felvenni. Továbbra is a kontrákra mentek, és Novak a 48. percben közel állt az újabb gólhoz, de Onodi ezúttal nagyot mentett. Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másik felől. A harmad elején fejsérülést szenvedő Taratuhin az 51. percben visszatért, és első korongérintéséből gólt is szerzett. Pár másodperc múlva már Szcsasztlivij góljával előnyben volt a Sportklub, egy sakk-mattra játszott akció végén. Az orosz három percre rá újfent betalált. A meccs ekkor lezárult, bár Novak egy ajándékpasszt a hajrában gólra tudott váltani.
Eredmény: Csíkszeredai Sport­klub – Gyergyószentmiklósi Pro­gym 7–6 (1–2, 3–3, 3–1) /Rokaly Sz. (6.), Fabus (22., 31.), Potapov (40.), Taratuhin (51.), Szcsasztlivij (51., 54.), illetve Novak (9., 59.), Kaszkov (19., 27.), Nyimenko (24.), Daradics (27.).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.