Másodjára is a Sportklub nyert

Gólokban gazdag, fordulatos és nem utolsósorban izgal­mas mérkő­zésen van túl a Csík­szeredai Sportklub és a Gyergyó­szent­mik­lósi Progym a román jég­ko­rongbajnokságban. A Sport­klub ve­zetést szerzett, majd háromgólos hátrányba került. Innen pedig sikerült a maga javára eldöntenie a meccset.

A szoros eredmény ellenére megérdemelten nyert a Sportklub Fotó: László F. Csaba

Telt ház előtt rendezték meg Csíkszeredában a Csíkszeredai Sportklub – Gyer­gyó­szentmiklósi Progym román jégkorong bajnoki páros mérkőzés második felvonását. Mint ismert, hétfőn este a kék-fehérek 5–2-es győzelmet arattak Gyergyószentmiklóson, most ismét a győzelem szándékával léptek jégre.
Sokáig nem is kellett várni a hazai találatra, hiszen Rokaly Szilárd már a hatodik percben megzörgette Szakács hálóját. A folytatásban is a hazai csapat játszott fölényben, Brnak révén a kilencedik percben nagyon közel volt az újabb gólhoz, de a ziccer kimaradt, majd kontrából Novak egyenlített. A Sportklub alkotott, míg a Progym kontrázott, nem is rosszul. Mígnem a 19. percben Kaszkov kihasználta az első vendég emberelőnyt.
A második harmad remekül kezdődött csíki szempontból, Fabus holt szögből leadott lövése beakadt. Ekkor viszont a vendégek percei következtek, akik rendre lekontrázták a hazaiakat, és Nyimenko, Daradics, illetve Kaszkova góljaival már ők mentek hárommal. A Sportklub edzőpárosa viszont nem ijedt meg, bízott csapatában, ahogy a közönség is. A Sportklub hatalmas erőket mozgatott meg, jóval nagyobb sebességre kapcsoltak, ez eredményre is vezetett. A 30. percben Fabus szépített, majd a harmad végén Potapov mínusz egyre hozta fel a csapatot.
Az utolsó felvonásra sem változott a játék képe. A kék-fehérek jóval nagyobb ritmust tudtak diktálni, amelyet az apránként elfáradó vendégek nem tudtak felvenni. Továbbra is a kontrákra mentek, és Novak a 48. percben közel állt az újabb gólhoz, de Onodi ezúttal nagyot mentett. Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másik felől. A harmad elején fejsérülést szenvedő Taratuhin az 51. percben visszatért, és első korongérintéséből gólt is szerzett. Pár másodperc múlva már Szcsasztlivij góljával előnyben volt a Sportklub, egy sakk-mattra játszott akció végén. Az orosz három percre rá újfent betalált. A meccs ekkor lezárult, bár Novak egy ajándékpasszt a hajrában gólra tudott váltani.
Eredmény: Csíkszeredai Sport­klub – Gyergyószentmiklósi Pro­gym 7–6 (1–2, 3–3, 3–1) /Rokaly Sz. (6.), Fabus (22., 31.), Potapov (40.), Taratuhin (51.), Szcsasztlivij (51., 54.), illetve Novak (9., 59.), Kaszkov (19., 27.), Nyimenko (24.), Daradics (27.).

Darvas Attila