Másfél éve veretlenek hazai pályán

36

Érdekes statisztikai adattal szolgált a Székelyudvarhelyi KC férfi-kézilabdacsapata, amely számításai szerint mintegy másfél éve nem szenvedett vereséget hazai környezetben. Ennek fényében minden itt vendégeskedő együttes edzője, ha pontot rabol, mint a Cãlãrași, elégedetten nyilatkozik. Az SZKC legközelebb csütörtökön a HC Vaslui vendégeként lép pályára.

Több együttes edzője kifejti, hogy a Székelyudvarhelyi KC férfi-kézilabdacsapatát hazai pályán legyőzni szinte lehetetlen. A legutóbbi, Dunărea Călărași elleni mérkőzést követően is elhangzott ez a mondat. A vendégek hiába vezettek három góllal a végjátékban, a lefújáskor meg kellett elégedjenek egy ponttal.
A Székelyudvarhelyi KC hivatalos honlapjának szerkesztői kíváncsiak voltak, mikor is volt az utolsó olyan találkozó, amikor az SZKC a városi sportcsarnokban vesztesként hagyta el a játékteret. Egészen vissza kellett menniük az időben. A tavalyi idényben nem is volt ilyen meccsük – a rájátszásban a Konstancai HC hetesekkel ütötte ki őket, úgy, hogy a rendes játékidőben döntetlenre álltak a felek.
Az utolsó hazai kisiklást a 2015/2016-os szezonban jegyezhették fel, akkor a playoffban a Tordai Potaissa 26–23-ra nyert. A pontos dátum 2016. április 29. Másfél esztendő telt el, a Szé­kelyudvarhelyi KC-t saját pályáján azóta nem győzte le senki. Ezt megelőzően is szinte egy év telt el, hogy valaki győztesként utaz­zon haza Udvarhelyről: 2015. március 25-én a Bukaresti Di­namo 25–22-re múlta felül az SZKC-t.
A Székelyudvarhelyi KC alakulata legközelebb csütörtökön 18.30 órától lép pályára a HC Vaslui vendégeként. Az SZKC a hetedik játéknap előtt az ötödik helyen áll 10 egységgel, nyolccal lemaradva a listavezető Bukaresti Dinamótól. A HC Vaslui a nyolcadik és csak egy ponttal van lemaradva az SZKC-tól.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.