Maradtak még tandíjmentes helyek

75

Tandíjmentes helyekkel várja az őszi felvételi időszakban is a továbbtanulni vágyó fiatalokat a csíkszeredai Sapientia – EMTE. A felsőfokú oktatási intézmény csíkszeredai karán idén 10 százalékkal több diák jelentkezett a felvételi első szakaszában. A szabadon maradt helyek iránt érdeklődő fiatalokat szeptember 4–9. között újra várja az egyetem.

Nem kell elkeseredniük a vonal alatt maradóknak. Újabb lehetőség Fotó: László F. Csaba

Július 25-én zárult a nyári felvételi időszak a csíkszeredai Sapientia egyetemen, amelyre idén közel 10 százalékkal több diák jelentkezett, mint tavaly. Az intézmény tájékoztatása szerint ennek ellenére az őszi időszakra is maradtak tandíjmentes helyek.

Ezúttal is a gazdasági szakok vitték a prímet
– A mérnöki, humán, társadalomtudományi és gazdasági tudományterületek közül idén is a gazdasági szakok voltak a legnépszerűbbek, illetve többen érdeklődtek a nyári felvételin a mérnöki szakok iránt is – tudtuk meg Csíki Adél PR-felelőstől.
Az egyetem által az őszi időszakra meghirdetett helyek között a könyvelés és gazdálkodási informatika, marketing és gazdasági informatika alapképzésben nincsenek már tandíjmentes helyek – ezeken a szakokon már csak évi 250 euró hozzájárulással foglalhatják el a helyeket az érdeklődők. A gazdasági informatika szakon csupán egyetlen tandíjas hely maradt az őszi felvételire.
A felsőfokú oktatási intézmény részletes kimutatása szerint az őszi időszakra hat tandíjmentes és húsz térítéses hely maradt az agrár- és élelmiszeripari gazdaság képzésben, tizenhárom díjmentes és további harminc tandíjas helyre várnak jelentkezőket a román nyelv és irodalom–angol nyelv és irodalom szakon.
Szeptemberben szintén felvételizhetnek a diákok öt tandíjmentes helyre a világ- és összehasonlító irodalom–angol nyelv és irodalom szakra, ugyanitt további tizenhét fizetéses hely is van. Szociológia szakon hat ingyenes és tizenöt hozzájárulásos, humánerőforrás terén három tandíjmentes és tizenöt fizetéses, kommunikáció és PR-képzésben két térítésmentes és harmincnégy térítéses, élelmiszeripari mérnök szakon pedig hét ingyenes és tizenhét tandíjas hely maradt az őszi felvételire.
Vannak még helyek a környezetmérnöki képzésre is: hét ingyenes és tíz tandíjas helyet hirdetett meg az egyetem, a turisztikai mérnök-menedzser szakon négy tandíjmentes és tizennégy fizetéses, míg a génsebészeti szakon két térítésmentes és kilenc hozzájárulásos helyre várják a sikeresen pótérettségizőket, illetve azokat a fiatalokat, akik időközben mégis a Sapientia egyetem által kínált képzések valamelyike mellett döntöttek.

Mesterizőkre is várnak
A felsőfokú oktatási intézmény mesterképzésein is maradtak betöltetlen helyek, ezekre is szeptember 4–9. között, az egyetem csíkszeredai székhelyén hétköznapokon 9–15 óra, szombaton pedig 9–13 óra között iratkozhatnak a szabad helyekre pályázók.
Mesterképzésben két szakon – a fordító és tolmács, illetve a kommunikáció és közkapcsolatok szakon – csupán tandíjas helyek közül választhatnak a szeptemberi felvételizők. A vezetés és szervezés mesteri szakon öt tandíjmentes és huszonöt tandíjas, az alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy szakon két ingyenes és tíz fizetéses, a fenntartható biotechnológiák szakon pedig hat térítésmentes és tíz hozzájárulásos helyre jelentkezhetnek.
Bővebb információkat kaphatnak, illetve a felvételihez szükséges iratokról és követelményekről bővebben tájékozódhatnak a www.csik.sapientia.ro weboldalon.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek