Magabiztos csíki győzelmek

Rég nem látott magabiztossággal győzte le soros ellenfeleit a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. Ennek kárát a harmadik helyezett Ferencváros és a csíkiakat már egyszer megviccelő Fehérvári Titánok látták. A Ferencváros ellen viszont elbúcsúzott a csapattól és a közönségtől Pjotr Szcsasztlivij, aki a KHL-ben szereplő Pozsonyi Slovanhoz igazolt.

Nagyot küzdve teljesen megérdemelten darálta be ellenfeleit a csíki csapat a hétvégén Fotó: László F. Csaba

Két telt házas és győztes meccset tudott le hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában, amelynek köszönhetően feljött a tabella negyedik helyére, és mindössze két pontra van a harmadiktól.

Búcsúzott Szcsasztlivij
A Sportklub sztárigazolása, az orosz Pjotr Szcsasztlivij pénteken este a Ferencvárosi TC elleni meccsen búcsúzott el, miután szerződést kapott a KHL-ben szereplő Pozsonyi Slovántól. A csöpögésig telt Vákár Lajos Műjégpályán a jó formában lévő Ferencváros az első harmadban még tartani tudta a lépést a csíki alakulattal, ám a második húsz perctől kezdve a Sportklub dominált. Ennek köszönhetően át is vették a vezetést, majd meg is duplázták azt. Az utolsó felvonásra pedig már esélye sem volt a Fradinak, amely a Sevelát váltó Pleszkán ragyogó védéseinek köszönhette, hogy csak kétgólos vereséget szenvedett.

Visszavágtak a Titánoknak
Másnap a liga egyik csikócsapata, a Fehérvári Titánok látogatott Csíkszeredába. Még szeptember elején a Titánok alaposan meglepték a Sportklubot, amikor 4–3-as győzelmet arattak, ezúttal viszont nem sok esélyük volt, bár ezt a mérkőzést jól kezdték, de a gólokat a hazaiak szerezték. A meccs feléig két alkalommal is feljöttek mínusz egyre, de ekkor megálljt parancsolt a Sportklub, és teljes mértékben ellenfele fölé nőtt. Ez pedig hozta magával az újabb győzelmet, amelynek köszönhetően a csíkiak 24 pontjukkal feljöttek a tabella negyedik helyére, és mindössze két pontra vannak a harmadik Ferencvárostól, amely egy meccsel többet tudott le.

Román bajnokik következnek
A soron következő hétvége komolyabb helyeken nemzetközi szünetet hoz, ám ez Romániára nem érvényes. Itt folytatódik a honi bajnokság. A Sportklub ezúttal csütörtökön és pénteken Galacra látogat a helyi Dunărea otthonába. Ezt követően egy szabad hét következik, hogy sorozatban négy meccset üssenek le. Kétszer Brassóval és kétszer Gyergyószentmiklóssal, váltott pályaválasztás mellett. Előbbi meccsek az Erste Ligába is beleszámítanak.

Erste Liga, eredmények Péntek: Brassói Corona – Fehérvári Titánok 5–1 (1–1, 2–0, 2–0) /Walls (4., 38.), Macmillan (40.), Sirokovs (50.), Bíró G. (56.), illetve Kiss P. (7.)/; Vienna Capital II. – DVTK Jegesmedvék 0–6 (0–0, 0–2, 0–4) /Miskolczi (28.), Galanisz (32.), Magosi (43.), Pavuk (44.), Leppanen (55.), Kulmala (55.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest 3–1 (0–1, 1–0, 2–0) /Odnoga (31.), Léránt (57.), Novotny (60.), illetve Benk (15.)/; Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC 3–1 (1–1, 2–0, 0–0) /Fodor (20.), Salló (25.), Antal Zs. (32.), illetve Németh A. (16.)/. Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok 6–2 (2–1, 2–1, 2–0) /Fabus (3.), Antal Zs. (7., 37.), Rokaly Sz. (22., 42.), Valchar (48.), illetve Szita (19., 33.)/; Brassói Corona – Ferencvárosi TC 5–1 (1–1, 1–0, 3–0) /Wilgosh (2.), Gliga (23.), Macmillan (41., 46.), Walls (54.), illetve Dubek (1.)/. A Vienna Capitals II. – MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék – Újpest mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.