Magabiztos csíki győzelmek

53

Rég nem látott magabiztossággal győzte le soros ellenfeleit a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. Ennek kárát a harmadik helyezett Ferencváros és a csíkiakat már egyszer megviccelő Fehérvári Titánok látták. A Ferencváros ellen viszont elbúcsúzott a csapattól és a közönségtől Pjotr Szcsasztlivij, aki a KHL-ben szereplő Pozsonyi Slovanhoz igazolt.

Nagyot küzdve teljesen megérdemelten darálta be ellenfeleit a csíki csapat a hétvégén Fotó: László F. Csaba

Két telt házas és győztes meccset tudott le hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában, amelynek köszönhetően feljött a tabella negyedik helyére, és mindössze két pontra van a harmadiktól.

Búcsúzott Szcsasztlivij
A Sportklub sztárigazolása, az orosz Pjotr Szcsasztlivij pénteken este a Ferencvárosi TC elleni meccsen búcsúzott el, miután szerződést kapott a KHL-ben szereplő Pozsonyi Slovántól. A csöpögésig telt Vákár Lajos Műjégpályán a jó formában lévő Ferencváros az első harmadban még tartani tudta a lépést a csíki alakulattal, ám a második húsz perctől kezdve a Sportklub dominált. Ennek köszönhetően át is vették a vezetést, majd meg is duplázták azt. Az utolsó felvonásra pedig már esélye sem volt a Fradinak, amely a Sevelát váltó Pleszkán ragyogó védéseinek köszönhette, hogy csak kétgólos vereséget szenvedett.

Visszavágtak a Titánoknak
Másnap a liga egyik csikócsapata, a Fehérvári Titánok látogatott Csíkszeredába. Még szeptember elején a Titánok alaposan meglepték a Sportklubot, amikor 4–3-as győzelmet arattak, ezúttal viszont nem sok esélyük volt, bár ezt a mérkőzést jól kezdték, de a gólokat a hazaiak szerezték. A meccs feléig két alkalommal is feljöttek mínusz egyre, de ekkor megálljt parancsolt a Sportklub, és teljes mértékben ellenfele fölé nőtt. Ez pedig hozta magával az újabb győzelmet, amelynek köszönhetően a csíkiak 24 pontjukkal feljöttek a tabella negyedik helyére, és mindössze két pontra vannak a harmadik Ferencvárostól, amely egy meccsel többet tudott le.

Román bajnokik következnek
A soron következő hétvége komolyabb helyeken nemzetközi szünetet hoz, ám ez Romániára nem érvényes. Itt folytatódik a honi bajnokság. A Sportklub ezúttal csütörtökön és pénteken Galacra látogat a helyi Dunărea otthonába. Ezt követően egy szabad hét következik, hogy sorozatban négy meccset üssenek le. Kétszer Brassóval és kétszer Gyergyószentmiklóssal, váltott pályaválasztás mellett. Előbbi meccsek az Erste Ligába is beleszámítanak.

[box type=”shadow” ]Erste Liga, eredmények Péntek: Brassói Corona – Fehérvári Titánok 5–1 (1–1, 2–0, 2–0) /Walls (4., 38.), Macmillan (40.), Sirokovs (50.), Bíró G. (56.), illetve Kiss P. (7.)/; Vienna Capital II. – DVTK Jegesmedvék 0–6 (0–0, 0–2, 0–4) /Miskolczi (28.), Galanisz (32.), Magosi (43.), Pavuk (44.), Leppanen (55.), Kulmala (55.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest 3–1 (0–1, 1–0, 2–0) /Odnoga (31.), Léránt (57.), Novotny (60.), illetve Benk (15.)/; Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC 3–1 (1–1, 2–0, 0–0) /Fodor (20.), Salló (25.), Antal Zs. (32.), illetve Németh A. (16.)/. Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok 6–2 (2–1, 2–1, 2–0) /Fabus (3.), Antal Zs. (7., 37.), Rokaly Sz. (22., 42.), Valchar (48.), illetve Szita (19., 33.)/; Brassói Corona – Ferencvárosi TC 5–1 (1–1, 1–0, 3–0) /Wilgosh (2.), Gliga (23.), Macmillan (41., 46.), Walls (54.), illetve Dubek (1.)/. A Vienna Capitals II. – MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék – Újpest mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.