Marosvásárhelyen folytatódik Rádulyék pere

60

Helyt adott a Korrupcióellenes Ügyészség kérésének a Ma­ros­vásárhelyi Ítélőtábla pénteken, és a Hargita Megyei Törvényszékről a Maros Megyei Törvényszékre helyezte át Ráduly Róbert Kálmán volt polgármester és Szőke Domokos felfüggesztett alpolgármester perének tárgyalását.

TNK_0080_Raduly-per_Szoke_Domokos_LR

A döntést követően a Szőke Domokos (képünkön) védelmét ellátó Szász Ferenc úgy fogalmazott, számukra semleges a döntés, viszont az áthelyezéssel mindenképp időt veszítettek. Mint mondta, még nem lehet tudni, mikor lesz az ügy első marosvásárhelyi tárgyalása, hiszen előbb adminisztratív úton át kell küldeni az iratcsomót a Maros Megyei Törvényszékre, ott be kell jegyezni, és ez szerinte legalább egy hónap.
A Ráduly Róbert Kálmán védelmét ellátó egyik kolozsvári ügyvéd, Milu Timoce kiemelte, hogy mind a vádlottak, mind pedig a tanúk számára nagyobb megerőltetést jelent majd, hogy ezentúl Marosvásárhelyen kell megjelenjenek a tárgyalásokon, de összességében az Ítélőtábla döntéséről mégsem mondaná, hogy negatív vagy pozitív, inkább kíváncsi a döntés hátterében húzódó indoklásra, amelyet még nem kaptak kézhez. Az idő szempontjából nem jelent hátrányt, a tárgyalások időpontjait ugyanúgy fogják kitűzni, mint Csíkszeredában, csupán 1-2 hetes késést jelent az áthelyezés – mondta az ügyvéd. Viszont továbbra sem érti, hogy a DNA miért csak most fogalmazta meg az áthelyezési kérelmet, mikor azt már a legelején is megtehette volna, ha felmerült valamennyi csíkszeredai bíró pártatlanságának kérdése annak köszönhetően, hogy a vádlott a város volt polgármestere. Milu Timoce kifejtette, a vádemelés pillanatában védence még polgármester volt, és erről tudtak az ügyészek, akkor mégis úgy gondolták, hogy ez nem jelenthet problémát. Viszont úgy tűnik, később megváltozott a véleményük – tette hozzá. Ők a továbbiakban is azt fogják bizonyítani, hogy Ráduly Róbert Kálmán ártatlan, és valamennyi bizonyítékot be fogják mutatni ennek alátámasztására, ahogy tették volna azt Csíkszeredában is – fogalmazott.
A következő lépés, hogy ma a Hargita Megyei Törvényszéken kitűzött tárgyaláson a bíró tudomásul veszi az Ítélőtábla döntését, ez csak formalitás – magyarázta a további folyamatot –, majd a teljes iratcsomót elküldik Vásárhelyre, ahonnan majd idézést kapnak a vádlottak.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.