Megjelenés előtt Erdély első képregény-folyóirata

60

Két kézdivásárhelyi alkotó mert nagyot álmodni, és munkájuknak köszönhetően hamarosan bele lehet lapozni az első erdélyi magyar képregény oldalaiba. A Fantomatika névre keresztelt havilap a tervek szerint nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is forgalomba kerül.

Az erdélyi fiataloknak eddig nem igazán volt lehetőségük hazai képregényt vásárolniuk, hiszen ez a sajátos műfaj hiánycikk volt a hazai piacon. Ennek a tendenciának vet véget Szabó Krisztina és Sárosi Mátyás, akik úgy döntöttek, hogy a külföldön nagy népszerűségnek örvendő műfajt Erdélyben is meghonosítják.
A kétszemélyes kiadó fiataloknak, illetve fiatal felnőtteknek szánja a lapot, amely igyekszik elhatárolódni a már lerágott csontnak minősülő szuperhős tematikától. Szabó Krisztina, aki a képregény szövegét írja majd, lapunk kérdésére elárulta, hogy kezdetben animációs filmet szerettek volna forgatni, de a terveket nem sikerült megvalósítaniuk.
– Úgy döntöttünk, hogy nagyobb fába vágjuk a fejszénket, és létrehozunk valami teljesen újat – mondta. Úgy gondolja, lesz igény erre a műfajra. Ugyanakkor szeretnék bővíteni a kiadói csapat létszámát, ugyanis nem kétszemélyes munkáról álmodnak: a céljuk nem más, mint a potenciális hazai képregényírók és -rajzolók összehozása, valamint a közös alkotás.
A kiadó elsőként a Fanto­ma­tika nevet viselő képregényt közli majd.
– Körülbelül negyvenoldalas lapra kell számítania a közönségnek – tudtuk meg Szabó Krisztinától, mint ahogy azt is, hogy egy-egy példány 15 lejbe kerül.
A kiadó képregényalkotó versenyeket is szeretne indítani. A tervek szerint már szeptemberben elérhető lesz a Fantomatika, amelyet – ha igény lesz rá – készek román nyelvre is lefordítani.
Akiket érdekel a rajzolás, és szívesen dolgoznának Erdély első képregényalkotó csapatában, az office@fantomatika.com e-mail-címen jelentkezhetnek.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.