Méltó módon adták át a büdösfürdői utat

62

Egész napos rendezvénysorozat keretében adták át vasárnap a büdösfürdői utat. Az Asz­faltFeszt névre keresztelt eseményt Hargita Megye Tanácsa, valamint Csíkszentkirály és Csíkszentimre község polgármesteri hivatala szervezte.

Hosszasan elnyúlt aszfaltozás parádés átadása. Volt, amit ünnepelni

A nap zenés toborzóval vette kezdetét, majd amatőr bicikliverseny startolt mintegy nyolcvan versenyző részvételével. Csató Béla csíkszentkirályi plébános ünnepi szentmisét celebrált, amelynek végén köszöntötték a szépkorúakat is az idősek világnapja alkalmából.
Az ünnepi szentmisén részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos is. A megyeelnök a szentmise végén az időseket köszöntötte.
Az ünneplő sokaság a fúvószenekar vezetésével az útavató ünnepség helyszínére vonult át, ahol a csíkszentimrei Fehér Liliom néptánccsoport és a csíkszentkirályi Vadrózsa néptánccsoport lépett fel.
A több száz megjelentet elsőként Székely Ernő, Csíkszentki­rály polgármestere és Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere köszöntötte, akik kiemelték, mekkora jelentőséggel bír a leaszfaltozott út Büdösfürdő életében, ami jó hatással lesz a környék turizmusára is.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök köszönetet mondott a munkaközösségnek, és maga mellé szólította mindazokat, akik a háttérből tettek azért, hogy az út elkészüljön és az AszfaltFeszt megvalósuljon.
A büdösfürdői út felújítási munkái már 2007–2008-ban elkezdődtek. A szakaszokban elvégzett munka szerződéseinek összértéke megközelítőleg 8 millió lej, amelyet megyei költségvetésből (43%), valamint a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (57%) finanszíroztak.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.