Listavezetők a gyergyói lányok

Két U13-as kosárlabdatornának is otthont adott a megye a múlt hétvégén, Csíkszeredában a fiúk, Gyergyószentmiklóson a lányok léptek pályára a kvalifikációs kör során. A csíkiak minden meccsüket elvesztették, a gyergyóiak kétszer nyertek, de így is listavezetők csoportjukban. Szombaton és vasárnap Csíkszeredában a VSK U18-as fiúcsapata elkezdi a második kört.

Négy vereséget könyveltek el a csíki fiúk (fehérben) a második tornán Fotó: László F. Csaba

A kvalifikációs kör második tornáját rendezték a hazai ifjúsági kosárlabda-bajnokság U13-as korosztályában a hétvégén. A 2. csoportban Csíkszereda a fiúk, Gyergyószentmiklós a lányok meccseinek adott otthont. A VSK Csíkszereda a hazai pálya ellenére nem tudott egyetlen mérkőzést sem nyerni, az ISK Gyergyószentmiklós két siker mellett két vereséget is elkönyvelt, ennek ellenére csoportelsőként várják a következő tornát. A gyergyóiak egyébként két másik csapattal azonos pontszámot gyűjtöttek, ám több kosarat szereztek, így lehetnek listavezetők.
A hétvégén az Erőss Zsolt Arénában újabb ifjúsági találkozók lesznek: az U18-as fiúbajnokságban megkezdődik a második kör. A VSK Csíkszereda a II. csoportban szerepel, egy fővárosi, egy nagyszebeni és egy ploiești-i csapat lesz Vita András tanítványainak ellenfelei. Szombaton 9 órától a CSU Nagyszeben – Sevlar Ploiești találkozóval indul a torna, 11 órától a házigazda VSK Csíkszereda a Bukaresti Aurel Vlaicu Kollégium csapata ellen lép pályára. Délután 4 órától a Sevlar a fővárosiak, 18 órától pedig a VSK a nagyszebeniekkel játszik. Vasárnap 9 órától a Nagyszeben – Bukarest, majd 11 órától a VSK – Sevlar mérkőzésekkel zárul a II. csoport első tornája.

Eredmények
U13, fiúk: selejtezőkör, 2. csoport, 2. torna: CSU Nagyszeben – VSK Csíkszereda 72:42, VSK Csíkszereda – Galactica Brassó 42:77, LPS Marosvásárhely – VSK Csíkszereda 72:31, VSK Csíkszereda – ISK Nagyszeben 40:73. A VSK 8 ponttal (0/8) a csoport utolsó helyén áll.
U13, lányok: selejtezőkör, 2. csoport, 2. torna: LPS Gyulafehérvár – ISK Gyergyószentmiklós 28:57, ISK Gyergyószentmiklós – ISK Sepsiszentgyörgy 53:63, Sepsi SIC Sepsiszentgyörgy – ISK Gyergyószentmiklós 38:104, ISK Gyergyószentmiklós – Gladius Marosvásárhely 52:54. A csoportot az ISK Gyergyószentmiklós vezeti 14 (6/2) ponttal a szintén 14-14 (6/2) pontos Gladius és ISK Sepsiszentgyörgy előtt.

Kopacz Gyula