Kufli-lényeket is készíthetünk

36

Ingyenesen élvezhető a ma kezdődő, Csíkszeredában és 12 erdélyi helyszínen párhuzamosan zajló Filmtettfeszt kínálata. A Csíki Székely Múzeumba ezúttal is érdemes lesz betérnünk.

Idén is ingyenesen látogatható Csíkszeredában a kolozsvári központú fesz­tivál, a friss magyar film­termést szemléző 17. Film­tettfeszt programja, a Csíki Székely Múzeumban. Az Erdélyi Magyar Filmszemle mai rajtnapját 15.30 órakor a Székely derbi című film nyitja, 16.30 és 18 órától a Filmgaloppba nevezett dokumentumfilmeket láthatjuk, 20 órától pedig a Kojot című játékfilmet, amelyet közönségtalálkozó követ a film alkotóival. Szombaton 16 órától kezdődik a vetítés: a Tehenesek, majd 17 órától a Filmgalopp-válogatás, 18.30-tól a Tiszta szívvel, 21 órától Az állampolgár című film nézhető meg.
Nem marad el idén sem Csíkszeredában a gyerekeknek szóló, fesztiválhoz kapcsolódó helyi, kreatív program: családi filmnézéssel egybekötött ügyeskedésre hívják a kicsiket és kísérőiket, az Egy kupac kufli című filmen felbuzdulva kuflikat készíthetnek.
– A kuflik kifliszerű lények, amelyeket Dániel András író-rajzoló talált ki, és kalandjaikat könyvek örökítik meg, valamint készült belőlük film is. Vasárnap délelőtt 10 órától vetítjük az Egy kupac kuflit, ezt pedig kuflikészítő animációs műhely követi, Máthé Kincső vezetésével – tudtuk meg Túros Eszter sajtófelelőstől.
A felnőtteknek szóló vasárnapi program 16 órától Filmtett Workshoppal indul, majd 17.30-tól a Kanzoli, 19 órától a Kút, 21 órától pedig A martfűi rém című filmeket láthatjuk.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.